Sömnlandet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2022-09-27
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
210 x 130 x 19 mm
Vikt
375 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789523334779
Sömnlandet (häftad)

Sömnlandet

Häftad,  Svenska, 2022-09-27
190
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sömnlandet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det värsta med Sömnen är att den inte är särskilt märkbar. Den är inte smärtsam eller ful. Man skulle nästan kunna kalla den vacker små, ljusröda fläckar som klättrar uppför halspulsådern som rosor och en tilltagande, varm trötthet. De sover mer och mer tills de en dag inte vaknar.

Den brutala smittsjukdomen Sömnen härjar i Tveväldet. På ena sidan av barriären finns kvinnorna, som är biologiskt överlägsna, och på den andra finns männen. Männens samhälle är underutvecklat, orättvist och våldsamt, och där jobbar unga Nolan på bordell. Nolan har diagnostiserats som attraktiv och instabil, men han glöder av upprorslust.

När Nolan får veta något som omkullkastar hela hans tillvaro ansluter han sig till aktivistpartiet SOUP. Subversiva Orden För Upprättelse och Progression leds av den underbara, driftiga Lum. Nolan är inte som alla andra han har en känsla av att kvinnor inte är så onda som Eliten säger, och att också pojkar som han har rätt att bli kära. Men går det att bli älskad, och ännu viktigare: går det att älska sig själv? Och vad döljer sig egentligen på andra sidan av barriären?

Henna Johansdotter har skrivit en oemotståndlig dystopisk sci-fi, där problematiken kring mental ohälsa och utnyttjande av kroppar drivs till sin spets. Ett rasande starkt äventyr långt borta från världen som vi känner den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sömnlandet
  2. +
  3. Glasvaggan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glasvaggan av Henna Johansdotter (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henna Johansdotter

  • Glasvaggan

    Henna Johansdotter

    Glasvaggan är en dystopisk science fictionroman där artificiellt och medmänskligt flyter samman. Dimman ligger tung kring Den Nya Fredliga Unionen. Inuti stadens massiva väggar jagar de militanta Humanerna glasbarn odlade, cybernetiska ungdomar me...