Glöm bort din saknad (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (180.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ann-Luise Bertell
Utgivningsdatum
2022-05-11
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523334892
Glöm bort din saknad (ljudbok)

Glöm bort din saknad Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-05-11

Styckköp

170

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är femtiotal i världen, filmstjärnornas tid, men i den leriga byn i Österbotten är allt som det alltid har varit. En familj flyttar hem från Kanada men återkomsten blir inte som de har hoppats. Korna förfryser sina klövar i lagården, och mammas läppstift, hattar och drömmar måste gömmas bort i en koffert på vinden. Jobbet på banken som pappa hade blivit utlovad infinner sig aldrig.

Det här är en roman om en by, en å och dess invånare, sedd med ett barns klara blick. Marlene är inte en söt flicka som den ständigt leende systern Sus. Men hon är nyfiken och vill få reda på allt, om bygdens mystiska platser som Kirksal och om hur man gör barn. Hon ser föräldrarnas förbittrade ställningskrig, känner sina egna lustar ila i sig, hör grannarnas illvilliga skvaller och lär sig sin mormors häxaktiga kunskap. Men ingen talar om varför pappas resväska en dag står packad.

Glöm bort din saknad är en parallellroman till Vänd om min längtan, berättad av dottern Marlene istället för modern Maria. Lika rinnande mödolöst och kroppsligt som tidigare skildrar Ann-Luise Bertell en flickas uppväxt. Hur lär sig ett barn om klass och könsroller? Hur blinda för varandra kan mödrar och döttrar vara? Marlenes röst är stark och hennes egen. En människa kan sakna en annan så mycket att hon slutar se dem hon lever intill.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Glöm bort din saknad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin
    -, 15 november 2022

    En fin uppväxtskildring med kortfattat med vackert språk. Extra fint att få lyssna på författaren som läser på sjungande finlandssvenska!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann-Luise Bertell