Arvejord (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-14
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523335080

Arvejord E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-09-14

Styckköp

139
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Människans och skogens rötter går djupt.

Med en urna i famnen anländer en kvinna till ett tyst hus i en stor skog. När den sista burken av mammans lingonsylt är slut är det dotterns tur att vara äldst i familjen.

Maria Turtschaninoffs roman Arvejord är en förtrollande episodroman om människoöden i en liten österbottnisk by. Under fyra århundraden prövas invånarna av krig, farsoter, svält och sorger och deras relation till platsen där de bor skiftar och lever. Skogen är en vildmark att tämja, en visthusbod, en tillflyktsort, ett uttryck för folksjälen, landets gröna guld och ett rum för själen. Men oavsett hur människorna ser på den är skogen, och platsen, evig.

Arvejord handlar om plats, tillhörighet och samhörighet. Det är inte bara människan som har rötter i landskapet - landskapet har djupa rötter i oss.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arvejord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt bra
    -, 7 december 2023

    Måsteläsning, rekommenderas till bokcirklar! Varje kapitel är sin egen historia, sammanlänkade av marken där boken utspelar sig - från 1600-tal fram till idag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Turtschaninoff