Rågången (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2023-08-15
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
217 x 146 x 20 mm
Vikt
368 g
SAB
Hcd.01
ISBN
9789523335516

Rågången

Kartonnage,  Svenska, 2023-08-15
260
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 1 format & utgåvor
Git Laudrup har länge levt ett stabilt medelklassliv i Esbo. En viss tristess har smugit sig in i tillvaron - hon har arbetat som lantmätare väldigt länge, och då hon erbjuds VD-posten på Brödraförbundet tackar hon ja.

Det nya jobbet visar sig vara ett felval. Git hamnar in i en ond cirkel som slutar i en absurd konflikt. Till slut tvingas hon göra något drastiskt.

Git köper ett ruckel i Starrängarna, sina barndomstrakter, och rustar med hjälp av ortsbon Bernt upp platsen till nåt snyggt i dansk tappning - men inte utan bekymmer på vägen.

Vem var Pekkan, mannen som hittades död i mossen under den sista rågången som hon ledde? Varför hade allt gått på tok för honom? Vad skedde riktigt i den himlastormande kärlekshistorien mellan honom och den vackra Laila från Norra Finland, som var en så utomordentlig arbetare att hon lyckades ingjuta hopp i en hel avfolkningsbygd? Medan girsågen viner vid rucklet lyssnar Git till traktens skrönor - för det är enda sättet att höra till.

En humoristisk, befriande barsk och pragmatisk roman om styrkan i det kollektiva. Och om att våra käraste berättelser ofta leder fel.

Alla Mikaela Strömbergs romaner hittills har haft koppling till östra Nyland, och ur den myllan och språkmelodin suger de sin glöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rågången
 2. +
 3. De vackra kusinerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De vackra kusinerna av Mikaela Strömberg (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikaela Strömberg

 • De vackra kusinerna

  Mikaela Strömberg

  Du och dina vackra kusiner låg och njöt i kvällssolen, på den stora stenen nere vid forsen. Ni låg utsträckta som om ni lika gärna kunnat befinna er på en riviera, hur lättjefulla som helst i era parisiska baddräkter. Och ni rökte och lät tårna vi...