Arvejord (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2023-08-03
Förlag
Förlaget M
Dimensioner
177 x 109 x 21 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789523335622

Arvejord

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-08-03
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Människans och skogens rötter går djupt. Med en urna i famnen anländer en kvinna till ett tyst hus i en stor skog. När den sista burken av mammans lingonsylt är slut, är det dotterns tur att vara äldst i familjen.

Arvejord är en förtrollande episodroman om människoöden i en liten österbottnisk by. Under fyra århundraden prövas invånarna av krig, farsoter, svält och sorger och deras relation till platsen där de bor skiftar och lever. Skogen är en vildmark att tämja, en visthusbod, en tillflyktsort, ett uttryck för folksjälen, landets gröna guld och ett rum för själen. Men oavsett hur människorna ser på den är skogen, och platsen, evig.

Arvejord handlar om plats, tillhörighet och samhörighet. Det är inte bara människan som har rötter i landskapet - landskapet har djupa rötter i oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Arvejord
 2. +
 3. Folk som sår i snö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folk som sår i snö av Tina Harnesk (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Arvejord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt intressant släktkrönika
  marianne kivimäe, 24 mars 2024

  I min 51 år gamla bokcirkel läser vi enbart litteratur av nordiska författare, turas om att välja bok. Denna roman av en för oss alla helt okänd författarinna tyckte samtliga 10 deltagare MYCKET bra om, ngt som är ovanligt i gruppen, där vi oftast har delade meningar om vad vi läst. Intressant ämne behandlat på ett livfullt och smidigt språk, samtidigt som vi tyckte oss få kunskaper om ett strävsamt, fattigt bondeliv, som ändå innehöll både värme och skönhet.
  Marianne, Hudiksvall

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Turtschaninoff