Rågången (e-bok) NY
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-04-15
Förlag
Förlaget M
ISBN
9789523335677

Rågången E-bok

E-bok,  Svenska, 2024-04-15
149
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Git Laudrup har länge levt ett stabilt medelklassliv i Esbo. En viss tristess har smugit sig in i tillvaron - hon har arbetat som lantmätare väldigt länge, och då hon erbjuds VD-posten på Brödraförbundet tackar hon ja. Men det nya jobbet visar sig vara ett felval.

Git hamnar in i en ond cirkel som slutar i en absurd konflikt. Till slut tvingas hon göra något drastiskt. Git köper ett ruckel i Starrängarna, sina barndomstrakter, och rustar med hjälp av ortsbon Bernt upp platsen till nåt snyggt i dansk tappning - men inte utan bekymmer på vägen.

Vem var Pekkan, mannen som hittades död i mossen under den sista rågången som hon ledde? Varför hade allt gått på tok för honom? Vad skedde riktigt i den himlastormande kärlekshistorien mellan honom och den vackra Laila från Norra Finland, som var en så utomordentlig arbetare att hon lyckades ingjuta hopp i en hel avfolkningsbygd? Medan girsågen viner vid rucklet lyssnar Git till traktens skrönor - för det är enda sättet att höra till.

En humoristisk roman om styrkan i det kollektiva, och om att våra käraste berättelser ofta leder fel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikaela Strömberg

  • De vackra kusinerna

    Mikaela Strömberg

    Du och dina vackra kusiner låg och njöt i kvällssolen, på den stora stenen nere vid forsen. Ni låg utsträckta som om ni lika gärna kunnat befinna er på en riviera, hur lättjefulla som helst i era parisiska baddräkter. Och ni rökte och lät tårna vi...