Fjärilarnas rekordbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2024-03-08
Förlag
Förlaget M
Illustratör/Fotograf
Jenny Lucander
Dimensioner
278 x 236 x 10 mm
Vikt
454 g
SAB
Ugjb,u
ISBN
9789523335790

Fjärilarnas rekordbok

Inbunden,  Svenska, 2024-03-08
189
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Visste du att fjärilar har superkrafter?

Den första superkraften känner du säkert till. Fjärilar är vackra! Det har vi människor alltid tyckt: Över hela världen symboliserar fjärilen skönhet och förändring. Fjärilar finns avbildade i gamla tygmönster, på målningar och som smycken. Men fjärilarna har också andra superkrafter. De kan dricka svett, flyga över halva jordklotet och övervintra under snön. De kan göra sig osynliga för sina fiender eller skrämma vettet ur dem. Fjärilslarver kan låtsas vara ormar, stickiga hårbollar eller fågelbajs. I fjärilarnas värld myllrar det av rekord. Den kändaste fjärilen i världen satte sig på fotbollsspelaren Ronaldos panna mitt under en match och sågs på TV av nästan en miljard människor.

Det här är Katja Bargums och Jenny Lucanders andra roliga, kluriga och överdådigt rikt illustrerade faktabok om insekterna omkring oss. Myrornas rekordbok utkom för två år sedan, blev nominerad till Finlandiapriset och har översatts till fem språk.

Katja Bargum är biolog och vetenskapsjournalist. Hon skrev sin doktorsavhandling om myrors sociala evolution. Sedan dess har hon arbetat bland annat som chefredaktör för en vetenskaplig tidskrift i London samt som vetenskapsjournalist för Hufvudstadsbladet och Yle. Från och med 2023 är hon vetenskaps- och verksamhetsledare för Nessling-stiftelsen.

Jenny Lucander är barnbokskreatör och har illustrerat flera hyllade böcker. Lucanders bilderbok Vi är lajon! som hon gjorde tillsammans med Jens Mattsson vann Nordiska Rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020. Till hennes senaste verk hör Fakta om pappor (text Oskar Kroon, 2021), Freja och huggormen (text Fredrik Sonck, 2023) och Vad bestämmer jag? (text Jesper Wung-Sung, 2023).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fjärilarnas rekordbok
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katja Bargum