Småtrollen och den stora översvämningen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
56
Utgivningsdatum
2024-10-24
Förlag
Förlaget M
SAB
Hcf
ISBN
9789523336100

Småtrollen och den stora översvämningen

Inbunden,  Svenska, 2024-10-24
190
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
BERÄTTELSEN OM HUR muminfamiljen hittade till Mumindalen fyller 80 år och utges i en vacker jubileumsutgåva försedd med extramaterial i form av Tove Janssons träffande beskrivningar av karaktärerna och ett nyskrivet förord av författaren och muminfantasten Frank Cottrell-Boyce. I boken ingår även en vikbar affisch med muminmotiv som ger en överblick av hur allting började.

Tove Jansson skrev inte politiska böcker, men här finns många referenser till krig och flyktingskap, naturkatastrofer och splittrade familjer teman som gör att berättelsen, som utkom strax efter krigsslutet 1945, idag känns mer relevant än någonsin.

Det är i slutet av augusti och Muminpappan har försvunnit för att hitta ett hus åt Muminfamiljen för vintern. Muminmamman och Mumintrollet ger sig ut för att leta efter pappan samtidigt som en dramatisk översvämning sker. På resan genom fantastiska landskap möter de det lilla djuret Sniff och flickan Tulippa med det blåa håret. Hur ska de ta sig fram till solskenet och värmen? Tänk om de aldrig träffar pappan igen?

Utgivningen av jubileumsutgåvan är startskottet för feståret Mumin 80 år 2025.
Visa hela texten

Fler böcker av Tove Jansson