Vaihtoehtoiset faktat (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2020-10-20
Förlag
Aula & Co
Översättare
Pekka Tuomisto
ISBN
9789523641037

Vaihtoehtoiset faktat E-bok

E-bok,  Finska, 2020-10-20
218
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Onko olemassa vaihtoehtoisia faktoja?

Voiko jokin olla totta minulle mutta ei sinulle, vai onko totuus jotain objektiivista? Vaihtoehtoiset faktat esittää selkeästi, mitä tieto on ja mitä se ei ole ja tarkastelee monipuolisesti yhä lisääntyvää fakta- ja tiedevastaisuutta.

Inhimillistä tietoa leimaa, että se on sosiaalista. Suurin osa tiedoistamme on peräisin muilta ihmisiltä. Siksi voimme kerryttää tietoa tavalla, johon mikään muu eläin ei kykene, mutta samalla se tekee meistä alttiita keksityille uutisille, valheille ja propagandalle.

Miten voimme vahvistaa vastustuskykyämme valheellisia ja perusteettomia väitteitä vastaan? Ja kuinka oikaisemme jo tehtyjä virheitä? Mikä on median rooli ja mitä koulut voivat tehdä? Nämä kysymykset ovat merkittäviä paitsi jokapäiväisen arkemme myös toimivan demokratian kannalta. Vastataksemme niihin tarvitsemme työkaluja, joita filosofia onneksi tarjoaa. Kirja sopii kaikille tiedon nykytilasta huolestuneille maailmankatsomuksesta riippumatta.

Åsa Wikforss on Tukholman yliopiston teoreettisen filosofian professori ja Kuninkaallisen tiedeakatemian jäsen. Vuonna 2019 hänet valittiin myös Ruotsin akatemian jäseneksi, Sara Daniuksen seuraajaksi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Wikforss