Tähtipylly (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Serie
Lattesamurai (del 2)
Utgivningsdatum
2023-03-14
Förlag
Bazar (WSOY)
ISBN
9789523764002

Tähtipylly E-bok

E-bok,  Finska, 2023-03-14
274
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  274
Visa alla 1 format & utgåvor
Tennissukkia ja muita miehen elämän taitekohtia

Tähtipylly on Jori Reijulan humoristisen romaanitrilogian toinen osa, jossa lattesukupolven valioedustaja ja puutarha-alan insinöörikomeetta Jiipee jatkaa ketterää kompurointiaan miehen tiellä ja vähän tien poskessakin.

Jiipee on työmatkalla Roomassa juopottelevan esimiehensä kanssa. Monista piinallisista tilanteista luovinut matkamies on helpottunut päästessään kotiin, mutta juuri kotona, Jiipeen kalsarilaatikossa, lymyilee onnettomuuden alku, valkoinen miesten sukka. Vieras sukka. Jiipeen kalsarireviirillä.

Mustasukkaisuuden piru ottaa vallan kuopiolaisessa kotitaloudessa kysymättä lainkaan lupaa Raija-vaimolta, jonka toleranssi kaikenmoiseen turhanaikaiseen elämöintiin on tunnetusti tasan nolla. Jiipeen on muutettava piruineen toiseen osoitteeseen. Ja kuin tilauksesta myös työpäivät alkavat saada helvetillisiä sävyjä, kun pomo keksii kiristää Jiipeetä Rooman-törttöilyistään.

Työ ja perhe, jo kaksi rikkinäistä jalkaa Jiipeen kolmijalkaisessa elämän voimavarojen jakkarassa. Väistämätöntä takapuolituntumaa tantereeseen ei pysty pehmentämään edes Iida-tyttären antama lohtulelu, yksisarvinen nimeltä Tähtipylly.

Jori Reijula (s. 1982) on tekniikan alan dosentti ja työskentelee sosiaali- ja terveysalan organisaatiossa johtotehtävissä. Joulukuussa 2023 ilmestyvä Museokilvet päättää hänen humoristisesta näkökulmasta miehen elämää tarkastelevan romaanitrilogiansa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet teokset Lattesamurai ja Tähtipylly.

Romaaneillaan Reijula toivoo tuovansa huumorin avulla kevennystä ruuhkavuosiaan elävien arkeen sekä ymmärrystä siitä, että monet muutkin tahkoavat samojen ongelmien parissa. Elämäniloa räiskyvä vaimo on johdattanut keittiöpsykologiasta innostuneen, perhekeskeisen kirjailijan taruakin ihmeellisempään Pohjois-Savon valtakuntaan, ja seikkailu Kuopiossa jatkuu yhä.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jori Reijula

 • Lattesamurai

  Jori Reijula

  Kivesskannaus ja muita miehen elämän kohokohtia Jori Reijulan esikoisromaani Lattesamurai kuvaa humoristisen analysoivasti kolmikymppisen insinöörimiehen oman identiteetin etsimistä ja parisuhde-elämän dynamiikkaa nyky-yhteiskuntamme turbulensseis...

 • Museokilvet

  Jori Reijula

  Alaston pommi allasbileissä ja muita miehen elämän syväsukelluksia Jori Reijulan humoristisen Lattesamurai-trilogian päätösosa Museokilvet avaa parisuhteen koukeroita ja kahden keski-ikäistyvän miehen ystävyyden syntyä monen - siis todella monen -...