Ruhtinas (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (145.1 MB)
Språk
Finska
Inläsare
Ari Turunen
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Basam Books
Översättare
Taru Nyström
ISBN
9789523792838
Ruhtinas (ljudbok)

Ruhtinas Ljudbok

Ljudbok (MP3), Finska, 2021-08-25
149
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  129
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  77
Visa alla 2 format & utgåvor
Kaikkien aikojen tunnetuin hallitsemisen käsikirja nyt uutena suomennoksena.

Firenzeläisen filosofin ja valtiomiehen Niccolo Machiavellin (1469-1527) Il Principe eli Ruhtinas ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1532. Ruhtinas on yksi vaikuttavimmista ja vaikutusvaltaisimmista uuden ajan poliittisen filosofian tutkielmista. Machiavelli kirjoitti teoksensa ohjekirjaksi hallitsijoille, erityisesti Lorenzo de' Medicille, jonka toivoi kohottavan Firenzen entiseen loistoonsa ja yhdistävän Italian.

Ruhtinas sisältää kosolti teräviä havaintoja suurten johtajien käytännöllisistä, juonikkaista ja jopa häikäilemättömistä vallanpitokeinoista, ja sen sisältämät ohjeet ovat sekä ihastuttaneet että kauhistuttaneet ihmisiä julkaisemisestaan saakka. Machiavellin näkemyksistä ja tarkoitusperistä on myös esitetty hyvin erilaisia tulkintoja. Vaikka näennäisesti Ruhtinas kuvaa oman aikansa vallankäyttöä, siitä huokuu laaja-alainen ymmärrys vallanpidosta, ja siksi se onkin ollut poliittisen kirjallisuuden ylittämätön klassikko jo liki viidensadan vuoden ajan.

Italiassa asuvan kääntäjän Taru Nyströmin uusi mestarillinen suomennos on sujuva ja tavoittaa tarkasti Machiavellin ylistetyn klassikon vivahteet. Teokseen on laatinut johdannon ansioitunut filosofi ja politiikan tutkija Mikko Lahtinen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niccolò MacHiavelli

 • Fursten

  Niccolò MacHiavelli

  Fursten utkom för första gången 1532, och skapade en debatt som pågår än idag. Machiavelli analyserar maktens mekanismer, blottlägger de krafter som får människor att underkasta sig och visar hur fursten ska hävda sin egen och statens makt. Det är...

 • Brev

  Niccolò MacHiavelli

  Även i sina personliga brev framstår Niccolò Machiavelli som en lysande stilist och breven är alltid fängslande. I ett av breven skildrar han hur han skeptiskt lyssnar till Savonarolas botpredikningar, och i ett annat hur han, efter att ha fått lä...