Armovuosi (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Utgivningsdatum
2019-03-26
Förlag
Minerva kustannus
ISBN
9789524928830
Armovuosi (e-bok)

Armovuosi E-bok

E-bok,  Finska, 2019-03-26
175
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Historiallisen romaanitrilogian ensimmäinen osa kuvaa 1700-luvulla vakiintunutta käytäntöä, jolla papin lesken elämä pyrittiin turvaamaan. Kirkkolaki suositteli, että papin viran täytössä etusijalle asetetaan hakija, joka lupaa avioitua edeltäjänsä lesken tai tyttären kanssa.

On huhtikuu vuonna 1793, kun Karhinpään kappalainen Anders Gottleben yllättäen kuolee ja Ingrid-rouva jää kolmen tyttärensä ja opiskelijapoikansa kanssa vaille elättäjää. Turun tuomiokapituli myöntää Ingridille armovuoden. Se suo hänelle tilapäisen turvan, mutta muuttuu koettelemukseksi, kun virasta kiinnostuneita kirkonmiehiä alkaa käydä arvioimassa pappilaa, leskeä ja hänen naimaikäisiä tyttäriään. Perhe voisi jatkaa elämäänsä pappilassa, jos joku heistä avioituisi isänsä seuraajan kanssa.

Vuosi on täynnä dramatiikkaa ja voimakkaita tunteita. Pettymykset rakkaudessa, leimahtava mustasukkaisuus ja sisarkateus repivät äidin ja sisarusten välejä.

Perheen ainoa poika, lahjakas Julius opiskelee Turussa jumaluusoppia. Hänen valmistumistaan odotetaan hartaasti, että hän voisi hakea Karhinpään kappalaisen virkaa ja pelastaa kotiväkensä häädöltä.

Kustaa III:nnen murhan jälkeen Suomessa eletään poliittisesti epävakaata aikaa, jonka vaikutukset tuntuvat myös syrjäisessä pappilassa. Ilmenee, että maaseudun rauhan keskelläkin on syytä harkita tarkoin sanansa.

Anna Misko rakentaa vakuuttavaa ajankuvaa ja kirjoittaa vetävästi, kieli on omintakeista ja nautittavaa, kerronta viisasta ja hauskaa. Armovuosi on lukukokemus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Misko

  • Kultaokra

    Anna Misko

    Kultaokra jatkaa trilogian ensimmäisen osan, Armovuoden, tapaan naisen aseman kuvausta 1700-luvun sääty-yhteiskunnassa. Romaanissa seurataan kahden sukupolven erilaisia ratkaisuja yhteiskunnassa, jossa tyttöjä ei oteta kouluihin ja nainen joutuu e...