Come to Norden. Affischerna som tjusade turisterna. (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2022-09-01
Upplaga
1
Förlag
Come to Sweden Publishing
Medarbetare
Forss, Hilda (form)
Dimensioner
280 x 210 x 20 mm
Vikt
1300 g
ISBN
9789526703541
Come to Norden. Affischerna som tjusade turisterna. (häftad)

Come to Norden. Affischerna som tjusade turisterna.

Häftad, Svenska, 2022-09-01
321
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Läget i Norden i början av 1900-talet: vägarna är skumpiga, förbindelserna är långsamma, maten är si och så. Men turister ska Norden ändå ha! Så man kallar på affischkonstnärerna. Och lyckas faktiskt locka resenärer - åtminstone några fler än tidigare - till Norden. Hur gick det riktigt till?

Den här affischboken ger svaret. Med närmare 200 klassiska reseaffischer bjuds det på en sann visuell fantasiresa och många insikter om de nordiska ländernas gemensamma turismhistoria.

Det är kryssningar längs de norska fjordarna, tågluffande genom de svenska landskapen, ångbåtar över de mytiska finska insjöarna. Och när vi tröttnat på all denna natur kastas vi in i nattlivets Köpenhamn där alla är glada och småsyndiga dygnet runt.

Bäst av allt! Då världen i dag grubblar på hur man reser hållbart räcker det att inspireras av dessa stiliga retroaffischer: resan är långsam och livsnjutande - och sker i närområdet. Norden är det enda äventyr som behövs!

Häng alltså med på affischresan. Upplev hur Norden förvandlades till världens stiligaste avkrok där till exempel Finland självfallet marknadsfördes som ... Land of Romance!

Och Sverige? An unspoiled Mekka for Tourists!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Come to Norden. Affischerna som tjusade turisterna.
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • No Change!

    Magnus Londen

    Konsult Lefa Storviks enda önskan är att rädda sin karriär, så uppdraget för leksaksföretaget DingDong Oy Ab kommer lika lägligt som överraskande. Han behöver bara få den trilskande personalen att gilla förändring. Men innan Lefa vet ordet av kämp...