SIGNERAD - Kärlekens idioter (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2024-08-14
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Lidström, Kristin (form)
ISBN
B000405626

SIGNERAD - Kärlekens idioter

Inbunden,  Svenska, 2024-08-14
229
Billigast på PriceRunner
  • Förboka gärna! Förväntad leverans vecka 34.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

BOKEN ÄR SIGNERAD AV EMMA HAMBERG.

Bland böcker, mat och bävrar börjar hjärtan vakna.

Simona är i full kontroll! Hon skriver listor på allt hon vill komma ihåg och allt hon måste förtränga. Alla räkningar betalas i tid, hon har aldrig missat ett föräldramöte, driver sitt eget sågverk i Lilla Bävan, tar ensam hand om sin tonåring Albin och hon ringer inte ens upp sin ex-man för att skälla ut honom mitt i natten. Men om en månad tar Albin studenten, sen kanske han bara drar och lämnar Simona helt ensam. Hur ska hon kunna kontrollera bort det?

JP är gjord bland 1600-talsböcker, född bakom ett par bokhyllor, uppvuxen i ett antikvariat tillsammans med sin pappa och blev av med oskulden ovanpå Selma Lagerlöfs samlade författargärning, Att hans pappa fick en hjärtattack och dog mitt bland böckerna känns därför fullkomligt naturligt. Antikvariatet har varit det enda beständiga i JPs annars väldigt flyktiga liv. Men nu är det över, alla 30 000 böckerna är bortskänkta och lokalen uppsagd. och JP sätter sig i bilen tillsammans med sin katt Martha Gellhorn för att köra mot Lilla Bävan, platsen där historien om honom faktiskt började.

Gertrud blev bibliotekarie på den tiden då man jobbade på bibliotek för att man var introvert och älskade litteratur. Inte som nu! När man ska vara någon extrovert eventmänniska och bibliotek kallas för det hemska ordet mötesplats?! Och då är det inte mötet med litteraturen som menas Men nu är Gertrud pensionär, har köpt ut varenda jobbig släkting från det vindpinade sommarhuset i Lilla Bävan, läser böcker på heltid och lever ett stilla liv tillsammans med sin själsfrände sedan 70 år tillbaka: kastanjeträdet Alice B Toklas.

Kärlekens idioter är en saga om tre människor som tror de vet precis hur de ska rädda sig själva. Men när Gertruds kastanjeträd försvinner spårlöst, helt utan logiska förklaringar, blåser även våra vänners räddningsmanualer bort. Kontroller tappas för att aldrig hittas igen, 30 000 böcker gör sig påminda, nycklar till gömda portar hittas och hjärtan börjar slå så högt att marken i Lilla Bävan skakar.

EMMA HAMBERG har en bakgrund som illustratör, programledare och chefredaktör. Under de senaste två decennierna har hon etablerat sig som en av Sveriges främsta skönlitterära författare, med storsäljande succéer som Resten av allt är vårt (2019) och Je m appelle Agneta (2021). Hon har även skrivit den originella och uppskattade kokboken Au pif! Franska recept och små berättelser (2022).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SIGNERAD - Kärlekens idioter
  2. +
  3. Natthuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natthuset av Jo Nesbø (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Hamberg