Användarprofil Carolina.svensson.1973 / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Carolina.svensson.1973

Antal betyg: 19
Antal recensioner: 19

I vikens mörker

Fantastisk spännande deckardebut!

20 januari 2022

Vilken deckardebut av Cecilia Andersson som har skrivit denna spännande deckare!

Jag kunde inte slita mig från boken så sträckläste den i princip. Spänningen stegrar sig igenom hela boken! Verklighetstrogna miljöskildringar och Cecilia skriver så det blir lätt att läsa med ganska korta kapitel.

Boken handlar om Anna som väljer att lämna tryggheten där hon bor för att flytta till sin sommarstuga i Västervik. Hennes man dog i hjärtinfarkt för drygt ett år sen och hon känner att hon behöver starta om på nytt och inte gräva ner sig i gamla sorger och i sitt gamla liv.

Flytten till Västervik går smidigare än vad hon har trott och hon stormtrivs i sitt boende i sommarstugan, förutom att hon är mörkrädd på kvällarna och hon känner sig iakttagen emellanåt. Hon lyckas få extra jobb med kontorsarbete på en båtfirma där hon tidigare har jobbat extra och allt flyter på bra för henne.
Av en slump träffar hon den 18 år yngre Conny som börjar flirta med Anna och höra av sig till henne med små flirtiga meddelanden. Anna känner sig så klart smickrad men samtidigt känns åldersskillnaden stor mellan dem. Men hon bestämmer sig ändå för att ge honom en chans. De träffas vid ett par tillfällen men något inom Anna drar sig tillbaka och något känns fel. Samtidigt händer det grejer på nätterna i området med folk som stryker runt och okända båtar som ligger utanför i viken nedanför trots att det är vinter. Annas granne Gunnar har koll vad som händer på nätterna då han har svårt att sova.
Handlingen flyter på och Annas bästa väninna Carin får vi också lära känna i boken.
Men allt är inte vad det verkar och Anna hamnar i en situation som hon inte kunnat drömma om - en riktig mardröm! De sista 100 sidorna på boken är omöjlig att lägga ifrån sig och jag vill inte avslöja mer här vad det är som händer, du måste helt enkelt läsa boken! Längtar till bok nummer 2 i denna serie!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Yrsel

Spännande Thriller!

14 maj 2021

Första boken som jag läser av Annika Widholm och jag blev verkligen inte besviken!

Detta är en psykologisk thriller och en riktig bladvändare som var omöjlig att lägga ifrån sig!

Boken är spännande från första sidan och man bara måste läsa vidare för att få svar på hur allt ligger till och vad det är som händer med huvudpersonen Clara.

Clara har precis flyttat ihop och blivit sambo med Markus och hans två döttrar Agnes och Linn.

Deras mamma Sara är avliden genom en tragisk olycka som Clara inte har fått reda på så mycket om.

Vill inte avslöja så mycket mer om handlingen för jag tycker att man själv ska läsa boken och bilda sig en egen uppfattning.

I slutet av boken känns det som många av mina misstankar och frågor känns obesvarade delvis, boken lämnar ett avtryck och man har svårt att släppa boken även efter att man har läst ut den!

Mycket bra thriller!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Livlina

Gripande, aktuell och tänkvärd debut!

30 mars 2022

Happy Jankells debutbok Livlina lyckas fånga läsaren direkt i inledningen av boken.
Man får följa Liv som är hypokondriker och som lever ett inbundet liv med ångest och självskadebeteende. Hon hankar sig fram genom att jobba extra på ett café och deltar även i gruppmöten med likasinnade som även de har ångest. Mycket av Livs tid går åt till att få tag i tabletter av alla dess former för att döva sin ångest för stunden och det är i samband med det hon kommer i kontakt med den 23 år äldre läkaren Mårten som hon dras till på ett sexuellt sätt.

I boken får vi även lära känna Livs väninna Donya, som även hon jobbar på caféet.

Livs syster Lina som är Livs motsats i det mesta och de har glidit ifrån varandra alltmer även fast de är tvillingsystrar.

När Liv av en tillfällighet märker att även Lina träffar Mårten börjar hon intressera sig för varför Lina besöker Mårten.

Liv och Lina miste tragiskt sin pappa när de var små, från att ha varit en jätte lycklig familj raseras allt och Liv skickas att bo hos sin mormor i några månader och detta är början till allt som gör att Liv mår allt sämre psykiskt.....

Vid sina eftersökningar får Liv till slut reda på varför Lina har besökt Mårten och Liv får ett fruktansvärt besked och Livs liv rasar samman igen .....

Mer vill jag inte avslöja här men jag tycker absolut att alla borde läsa denna spännande, gripande, tänkvärda och aktuella boken!😃 Bra debut Happy!👏

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fas 3

Gripande spänningsroman!

24 januari 2022

Åsa Ericsdotter har här skrivit en gripande aktuell och tänkvärd spänningsroman, en bok alla bör läsa.
Boken handlar om ett forskningsprojekt där ett team försöker bota Alzheimers genom en medicin som ska doseras vid 3 olika tillfällen.
Celia jobbar som forskare vid Harvard och då hennes pappa lider av Alzheimer är hon redo att göra vad som helst för att han ska bli frisk igen. Resultaten är revolutionerande och Celia bestämmer sig för att ta in sin pappa Ted i studien med försökspersoner, hon klarar inte längre att se hur hennes pappa blir sämre och mer förvirrad. Men Adam Miller som är ansvarig för studien i Europa tvivlar då en av hans försökspersoner begått självmord samtidigt som det inträffar flera otäcka våldsdåd i Usa utfärdat av dem som har tagit medicinen i studien mot alzheimer. Är det biverkningar från medicinen som orsakat de hemska våldsdåden eller bara en slump? Alzheimers-experimentet sprids till media och katastrofen är ett faktum. Forskarna stoppas från att fortsätta ge ut medicinen till försökspersonerna och biverkningarna ska utredas. Det som händer efter att medicinen blir stoppad kan jag tyvärr inte avslöja här för man ska läsa boken och uppleva detta dramatiska ofattbara som händer med egna ögon. Andra halvan av boken är nästan omöjlig att lägga ifrån sig innan man får veta den spännande oväntade upplösningen. Boken handlar inte bara om forsknings projektet utan också om kärlek, attraktion, längtan, svåra trauman, vänskap, lojalitet och tillgivenhet. Vi får följa Celia i hennes kamp att få sin pappa att bli frisk och även hennes vardag, vi följer Adam som tror sig ha träffat sin stora kärlek.

Vi följer Gail och hennes man Robert och hennes desperata tillvaro när hon ser sin man bli allt sämre av sjukdomen alzheimer och hur hon försöker få vardagen att fungera. Vi följer David som är hjärnan bakom medicinen och som fortfarande inte har hittat kvinnan i sitt liv. En riktigt bra och tänkvärd bok som alla bör läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Än brinner lågan

Välskriven bladvändare!

19 januari 2022

Detta är fjärde boken i Susanne Fellbrinks deckarserie och böckerna bara stegrar sig! Jag längtar redan efter bok nummer fem.
Än brinner lågan inleds med att Cilla hittar ett lik i en container då hon är ensam kvar i gallerian och precis är på väg hem. Polisen är snabbt på plats och en utredning inleds. Vem är liket i containern och vem är mördaren?
Boken är skriven i både nutid och dåtid, vilket jag älskar. Handlar om huvudpersonen Cilla som driver en festvåning högst upp i gallerian så det blir långa dagar och sena kvällar för Cilla som samtidigt som hon driver runt festvåningen även har shower där hon själv medverkar som sångerska. Man får även lära känna Cillas anställda Alva, Julia och Milly som alla tre har hög arbetsmoral och man får även följa dem privat utanför arbetstid vilket inte är en dans på rosor för vissa. Boken har ett bra flyt och det händer saker hela tiden som gör att den blir väldigt spännande och gör det svårt att sluta läsa. Cilla är ofta ensam kvar i våningen efter stängningsdags och hon hör ofta konstiga ljud och bankningar. Inbillar hon sig bara eller är det nån mer kvar som håller sig gömd? Vid sidan av allt har Alva träffat en pojkvän som är allt annat än snäll mot henne, han är kontrollerande och vill styra varje steg hon tar. Julia kämpar med sin ekonomi efter skilsmässan och de veckor hon har vårdnaden om sina 2 döttrar. Julia drivs av att tjäna pengar och drömmer om att göra en fin resa ihop med sina döttrar men hamnar i en farlig situation för att nå sitt mål. Milly kämpar också på privat och försöker att få ordning på sin son som är narkoman. Cilla har sin familj med 2 söner och sin man Henrik också och hon får dåligt samvete mellan varven på grund av att hennes jobb tar mycket tid och vill hon offra all den tiden när hon har 2 små pojkar som väntar på henne därhemma? Jakten på en mördade gör spänningen hög! Vill inte avslöja mer vad som händer i boken men jag tycker absolut att ni ska läsa boken! Den går att läsa fristående men jag rekommenderar er att läsa de första tre delarna först. En bok med högt tempo! Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödsspelet

Spännande så man tappar andan!!

25 november 2021

Detta är fjärde boken i Mörköserien av Samuel Karlsson. En riktig höjdare!
Har läst alla böcker i Mörköserien men detta är nog den bästa boken även fast jag älskade att läsa de andra tre också. Mycket spännande bok där läsaren hålls i strama tyglar med andan i halsgropen.
Boken inleds med att en grupp interner rymmer från fängelset i Västervik och en bland de som lyckas rymma är den fruktade Sergei Barkov, en brottsling som Jessica Jackson tidigare har fångat in så han har inget gott öga till Jessica.
Sergei var dessutom ihop med en av Jessicas närmaste vänner Emma och de har även ett gemensamt barn ihop, Elliot.
Jessica och hennes närmaste partner och älskare Mathias får fullt upp med att jaga Sergei och hans gäng vilket visar sig inte alls bli lätt då Sergei är en slug och beräknande fiende.
Samtidigt som allt jagande efter rymlingar så får Jessicas pappa Larry en stroke. På andra sidan jordklotet befinner sig Jessicas enda son Johannes där han backpackar. Men Johannes reskassa börjar sina och han vill inte fråga sin mamma Jessica om att låna pengar så han tar till egna lösningar på problemet vilket visar sig bli ett rent helvete för Johannes att ta sig ur på egen hand.......Ovetande om vad som händer med sin son i Thailand så slits Jessica mellan jobbet, sin sjuka pappa och en fnurra på tråden med Mathias som hon fått mycket känslor för då det visar sig att Mathias inte har släppt känslorna för sin före detta som han även har barn med. Jessica tar striden på Sergei i egna händer då hon inte kommer överens med den nya polischefen Kristina som sätter Jessica på plats. Mer vill jag inte avslöja för man ska absolut läsa denna spännande boken som är omöjlig att lägga ifrån sig! Jag läste och tappade andan vid ett flertal tillfällen så detta är absolut en av de mest spännande böcker som jag har läst! Sträckläsning garanteras!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Höstmorden

En riktig nagelbitare där spänningen stegrar sig!

7 oktober 2021

Tredje boken i Mörkö-serien av författaren Samuel Karlsson. En riktig nagelbitare där spänningen stegras genom hela boken! Helt omöjligt att lägga från sig boken!
Boken inleds med ett inbrott i en sommarstuga av tre ungdomar, men inbrottet avbryts abrupt när en av ungdomarna hittar ett blodigt kvinnolik i källaren. Ingen av dem vågar anmäla händelsen till polisen av flera olika skäl. När ungdomarna smyger till sommarstugan dagen efter inbrottet för att leta efter en kvarglömd telefon, då är liket borta och källaren nyligen rengjord. Den ena av ungdomarna, Gloria, börjar känna sig förföljd och märker att någon skuggar henne och står utanför huset och stirrar in på henne. Hon vågar inte berätta vad som hänt för sina stränga föräldrar. Hon anförtror sig till en annan vuxen men efter det försvinner Gloria spårlöst och ingen vet om hon har gett sig av på egen hand eller om hon har blivit kidnappad.
Polisen Jessika Jacksson som bor på ön Mörkö där hon driver ett bryggeri samtidigt som hon jobbar halvtid som polis blir inkallad till stationen när ett kvinnolik har hittats.
Hon och kollegan Matthias dras in i oförklarliga händelser och försöker utreda vad som har hänt och vem som har mördat kvinnan samtidigt som klockan tickar för den försvunna Gloria. Boken är omöjlig att lägga ifrån sig, blir mer spännande ju längre man läser och man får följa Jessika och Matthias och även deras privata kamper och problem där bl.a Jessika får utstå näthat och glåpord för en tidigare händelse på Mörkö och där hon måste fokusera på vem som är mördaren till kvinnoliket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En våldsam natur

Spänning på hög nivå som accelererar!

22 september 2021

Fenomenalt spännande thriller! En av de bästa thrillers/deckare som jag har läst! Tack Alex Finlay för spänning på hög nivå genom hela boken, det går inte att sluta läsa, med andra ord; man måste komma till slutet av boken så man får svar på alla mystiska händelser.
Boken handlar om familjen Pine, bosatta i en småstad i Usa, Adair. Platsen där allt förändrades för familjen Pine..... En hemmafest spårar ur och det leder till att en ung kvinna blir mördad.
Kvinnan visar sig vara Danny Pines flickvän och Danny blir huvudmisstänkt för mordet eftersom liket hittas vid floden nedanför deras hus.

Han erkänner vid förhör att det var han som mördade Charlotte, sin flickvän. Danny hamnar i fängelse några veckor efter sin 18-årsdag.
Detta leder till att familjen Pine, som består av pappa Evan, mamma Olivia, lillebror Matt, lillasyster Maggie och senare även Tommy blir utstötta av samhället de bor i och tvingas flytta till annan ort.. Boken inleds 7 år senare i tiden med att nästan hela familjen Pine har blivit mördade på sin semester i Mexico. Hela familjen hittas av en städerska som ska städa stugan som de har hyrt men möts istället av en makaber syn....Matt Pine, som inte kunde följa med på semesterresan på grund av att han studerar nås av det tragiska beskedet och måste ge sig av till Mexico för att få hem kropparna. Danny Pine sitter fortfarande fängelse. Sarah Keller, polis sätts in för att försöka lösa brottet och får gräva långt tillbaka i tiden där allting började ......Matt tvingas besöka sin bror i fängelset som han inte har träffar på sju år och berätta det tragiska beskedet. Matt besöker sin hemstad där allt det hemska hände och minnena jagar honom....Mer vill jag inte avslöja i min recension för jag tycker att man ska läsa denna spännande boken! Ni kommer att vara fast redan efter några sidor!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dagboken jag aldrig skrev

Härlig, humoristisk och läsvärd!

14 juli 2021

En kvinna i 50-årsåldern får en dagbok av sin dotter som hon vill att hennes mamma ska skriva i varje dag i ett år.

Dottern vill nämligen veta hur livet blir och hur man lever, tänker och vad man gör i 50-årsåldern.

Men denna gåva är inte så lätt för hennes mamma att genomföra eftersom hon lever som om hon vore 20 år.

Hon har kul på krogen flera ggr i veckan med sina arbets kollegor, tränar hårt på gymmet och jobbar som chefsläkare på akuten....
Har många järn i elden för att vara 50 år.

Så en dag kommer den snygge At-läkaren Hampus och ska ha sin praktik över sommaren på akuten.
Alla kollegor svärmar runt Hampus eftersom alla tycker han är snygg! Alla utom chefläkaren. Men det visar sig att Hampus tycker att chefläkaren är det snyggaste han har sett och börjar uppvakta henne.....Hur ska hon kunna skriva om detta i dagboken och erkänna att hon gillar Hampus lite också?

Hon är lycklig sambo med sin pojkvän Richard och trots att Hampus vet att hon har pojkvän fortsätter han att uppvakta henne...

Till råga på allt så hamnar hon i klimakteriet upp i alltihopa med svettningar och vallningar ....och en dag kommer hennes dotter Victoria och berättar att hon är gravid.......och det värsta är att hon inte är redo för att bli mormor ännu.....Hon vill inte bli en gammal mormor ...

Ja mycket händer i denna boken och den är verkligen varm, humoristisk och läsvärd!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej