Användarprofil Chia / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Chia

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 8

Det blå garnet : en bok om att sticka

Underbar bok om stickning

9 december 2022

En bok för alla stickare - och blivande stickare. Mycket intressanta historiska fakta men även bilder ur en stickares vardag. Inga mönster, men fakta varifrån olika mönster kommit från. Det är en bok som man inte vill ska ta slut. Man känner sig stolt över att man stickar (eller virkar...)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Makroner, cakepops & Co

Liten bok med stort innehåll

13 april 2021

Jag gillar den här boken. Här finns massor av recept jag vill prova. Det finns bra beskrivningar och många roliga idéer som inspirerar, både vad gäller innehåll och utseende.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Från grunden med systrarna Eisenman : allt ifrån mar...

Innehållsrik

17 maj 2018

Det är en bra bok med mycket grundrecept. Kanske inget för den som kommit upp i åren och som redan har provat det mesta, men för döttrar och söner som inte hunnit skaffa sig den erfarenheten. Väldigt mycket tanke bakom, allt från utseendet på boken till upplägget. Rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Döstädning : ingen sorglig historia

Döstädning - ingen handbok

12 oktober 2017

Detta är en trevlig lättsam bok, snabbt genomläst och säkert oerhört inspirerande för den som inte tänkt tanken tidigare - tanken att man inte vill lämna efter sig en massa jobb för sina barn den dagen man dör. Men för den som vill ha stöd i hur man genomför en sådan rensning rent handgripligt så bör man söka sig andra böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Plus Size Crochet

Modellerna känns gamla och trista. Det här är inte...

24 december 2013

Modellerna känns gamla och trista. Det här är inte modern virkning av idag utan modeller från förra årtusendet. Sedan är det bra med spiralbunden bok, men vad hjälper det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vägen till din första miljon : alla kan bygga en ege...

Intressant

21 mars 2011

Jag tog mig an boken med en smula skepticism men det visade sig att boken är både praktisk och jordnära. Bra råd och bra förklaringar. En fantastisk möjlighet att komma igång med hjälp av de 300kr man får i värdebevis som nybörjare på Nordnet.

Visst kommer man fortare fram om man har gott om pengar att omfördela, men jag tror att man kan komma långt om man bara bestämmer sig. Själv överlämnade jag boken som gåva till min son. Må han bli den miljonär som han alltid drömt om!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vart är du på väg och vill du dit?

Vart är Christer Olsson på väg?

20 september 2009

Den här boken är skriven så att man tycker sig befinna sig på en föreläsning av Christer Olsson. Han talar kring kapitlens tema i ganska vida rörelser och man undrar ibland vart han är på väg. Många gånger drar han till med generaliseringar - men står för det och ber läsaren följa med i tankegången i alla fall.
Jag vet inte riktigt vem han ser som läsaren, men det är inga direkta nyheter han levererar utan mera levnadsvisdomar från någon som provat att gå en del av livets stigar. Och det kan ju vara trivsamt. Varje kapitel avslutas med en sammanfattning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Potensgivarna

Charmiga systrar

25 september 2004

Den här boken handlar om två charmiga systrar av äldre modell, vars liv plötsligt ändrar riktning när en ny granne flyttar in i huset bredvid. Karin Brunk-Holmqvist beskriver mycket träffsäkert och detaljrikt, och man skrattar högt i de komiska situationer som uppstår. En lugn bok som lämpar sig för högläsning. Ser fram emot nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej