Användarprofil MS / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av MS

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 4

Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning

Svårtillgänglig jargong

23 januari 2018

Boken är skriven med mycket jargong och facktermer som inte närmare förklaras, vilket gör den svårtillgänglig för den som inte redan är insatt i aktier och aktieplaceringar.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad gör en bank?

Häpnadsväckande

23 januari 2018

Författaren skriver lättillgängligt och kunnigt om banker och pengar. En del information var för mig fullständigt häpnadsväckande; som den om hur pengar skapas ur tomma luften. Utan hänvisningen till en informationsvideo på Riksbankens hemsida vet jag knappt om jag trott honom. (Kolla på den!) Gång på gång läste jag högt för min partner i förundran över sakernas tillstånd; hur banker och kapitalförvaltare kan härja praktiskt taget fritt; hur bankers krav på eget kapital är ljusår (typ) från kraven de ställer på "riktiga" företag för att låna ut pengar till dem; och värst av allt hur bankerna självklart kan räkna med att bli räddade av skattebetalarna om de skulle misslyckas. Och hur de kan räkna med det framstår verkligen som självklart efter författarens utmärkta beskrivning av hur det brukar gå till när en bank kommer på obestånd. Jag önskar att många människor kommer att ta del av denna välskrivna boks häpnadsväckande innehåll.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

Fick mig börja konditionsträna

23 januari 2018

Boken är lättläst och tydlig utan att vara överdrivet förenklad. Författaren förmår göra vetenskapen om vad träning gör med och för hjärnan till något både spännande och (nästan) underhållande. Boken har fått mig att börja konditionsträna regelbundet trots årtiondens avsky just denna form av träning.
Jag har gett den både till en god vän och till min vuxna son för att den är så bra. (sonen har inte läst...)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Doris drar

Avsevärt sämre hennes andra

20 januari 2017

Doris drar håller inte alls samma höga klass som Pia Lindenbaums övriga böcker som både jag och mina barn tycker mycket om och har läst gång på gång. Särskilt förtjusta är vi Els-Marie och småpapporna. Doris drar är ryckigt skriven med en massa ofullständiga meningar, vilket gör den svårläst.
Framställningen av familjens sammansättning är kryptisk och min sexåring förstod inte alls hur gestalterna var förbundna med varandra. (En modern familj med mamma och liten dotter + ny partner med 11årig son)
Bilderna är bra, färgstarka och uttrycksfulla, men texten matchar dem inte. Den missförstådda arga Doris rymmer till sist hemifrån och blir rasande när hon kommer tillbaka och ingen har märkt att hon har varit borta.
Min sexåring tyckte att boken var så tråkig att hon aldrig vill höra den igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Född till hjälte

(enbart betyg)

23 januari 2018