Användarprofil Iamj / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Iamj

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 6

Clanlands

underbart rolig

30 december 2020

För mig som har följt Outlander blev jag nyfiken på Clanlands. Den gjorde mig inte besviken. Boken har en härlig blandning av beskrivning av Skottland med dess natur, historia och sägner. Att den sedan är ett sådant härligt humorfyllt käbbel mellan den yngre och den äldre huvudpersonen gör att jag ibland måste ta en paus, då jag skrattar så jag får tårar i ögonen. Sättet boken är uppbyggd på är bra. Att först Heugan och sedan Mc Tavish ger uttryck för sina tankar gör den rolig. Att jag får läsa den på engelska är bra, Tror mycket hade gått förlorat i översättning( speciellt humorn)

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sundets röda nejlikor : hur svensk polis och Helsing...

något vi aldrig får glömma

1 oktober 2021

En bok jag läst med stort intresse, då jag är uppvuxen i Barsebäckshamn, där jag hörde de gamla fiskarna berätta om hur de ibland tog över flyktingar. jag kommer ej ihåg deras hela berättelser, då jag var liten, men att det hänt så som de sa kommer jag ihåg. Denna bok handlar just om fantastiska människor som gjort vad de kunnat för att hjälpa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det hemliga riket

bra bok

11 februari 2021

Härligt att åter träffa Lyra . spännande och eftersom jag följt Lyra genom böckerna var det ett kärt återseende. synd bara att den slutar när den är som mest spännande. Det gjorde att jag omedelbart sökte efter en fortsättning, som jag dock inte vet om den finns ännu.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Solsystern : Electras bok

finns det en fortsättning?

31 december 2020

Liksom de tidigare böckerna är detta en bok som jag sträckläst. bra. tänkvärd. Romantisk, sorglig allt i en härlig blandning. Nu har jag läst om alla systrarna utom den som Pa aldrig hittade eller? gjorde han det? Jag väntar på en fortsättning om den finns.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När sista strofen klingat ut

trevlig och spännande

11 november 2020

Trevlig och spännande som vanlig. En deckarhistoria med mycket spänning och även mänsklig närhet. Fina miljöskildringar. För den som läst hennes böcker tidigare även en igenkänningsfaktor. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flickan i brevet

Omskakande

15 september 2020

Mycket bra. släppte den inte. Det var grova övergrepp som skedde unga kvinnor. Att inte få behålla sina barn och att dessutom behöva arbeta i slavliknande förhållanden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej