Användarprofil Hans Hedström / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Hans Hedström

Antal betyg: 20
Antal recensioner: 18

Massutmaning : ekonomisk politik mot utanförskap & a...

En objektiv beskrivning av Sverige

10 mars 2017

Många undviker av olika skäl att ge en objektiv och verklighetsbaserad bild av Sverige, oftast beroende på politiska syften. Ibland beror det på ett extremt naivt tänkande och falsk humanitet som främst dyker upp så fort det publiceras en kritisk granskning av vissa invandrargrupper som ägnar sig åt kriminalitet, vilket bidrar till att skapa en falsk bild av Sverige.

Jag har inte hunnit läsa hela boken men har än så länge inte haft några invändningar mot den faktaspäckade analys som presenteras. Det kanske finns dolda brister i bokens beskrivning av det komplicerade samhälle vi lever i, men hittills har jag inte upptäckt några kritiker som förmått konkretisera vad de påstår vara felaktigt. De har i vart fall inte förmått övertyga mig!

Boken rekommenderas åt dem som söker objektiva fakta och som vill ha möjlighet att själv kontrollera dessa när tvivel uppstår.

6 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Domstolen : en nämndemans betraktelser

En verklighetstrogen berättelse

16 maj 2017

Som f.d. nämndeman vid Nyköpings tingsrätt kunde jag vid ett flertal tillfällen konstatera hur likartat det fungerar ur en rad olika aspekter, även om de negativa inslagen naturligtvis är mera omfattande i Stockholm. Jag tror att boken kan vara intressant för en rad olika aktörer inom rättsväsendet, men också för dem som funderar på att kandidera till rollen som nämndeman eller vanliga medborgare som är intresserade av att få en inblick i det fördolda.

Pia Gadd tar upp vikten av att ha domstolsledamöter utanför det juridiska skrået som kan hålla ett vakande öga från ett mera neutralt perspektiv. Jurister har en viss tendens att överskatta sin egen betydelse och har svårt att inse att juridik inte utgör en vetenskap jämförbar med mer exakta vetenskaper. Våra lagar bygger inte på matematik eller fysikaliska lagar, de bygger på politiska beslut som fattats utifrån mänskliga opinioner.

Som Pia mycket riktigt beskriver anses det inte vara domstolens uppgift att söka den absoluta sanningen i ett brottmål, den ska istället döma utifrån partsföreträdarnas förmåga att presentera och bevisa olika fakta. En slö åklagare kan förorsaka att en uppenbart skyldig person frikänns, men det kan ibland bero på undermåligt polisarbete. En dålig försvarare kan orsaka att dennes klient fälls trots att han eller hon är oskyldig.

En rättegång kan många gånger kallas ett skådespel där utgången är beroende på skickligheten hos "skådespelarna", inte på vad som är sant eller ej. Det finns många brister i det svenska rättsväsendet, men något hopp om förbättring kan tyvärr inte skönjas.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Djurens förintelse : människans nazism mot andra arter

Läs och begrunda!

10 mars 2017

Det handlar om djurens förintelse. De som använder uttrycket "djuriskt beteende" i en negativ bemärkelse borde tänka om och säga att djuren använder sig av ett "mänskligt beteende" när de jagar och dödar andra levande varelser. Djuren kan åtminstone skylla på sitt behov av mat, för oss människor finns andra alternativ.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gangstervåld : den nya brottsligheten

En bok som regeringen m.fl. borde läsa!

30 september 2020

Författaren tar upp en rad (för regeringen) obekväma sanningar, delvis grundade på egen erfarenhet men också sådant som går att kontrollera via olika källor. Inte minst via polisutredningar och domstolshandlingar.

Jag håller med om det mesta vad han skriver, speciellt hans förslag till radikala åtgärder för att försöka hejda den allt värre våldsspiralen som drabbat olika delar av landet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det lilla landet som kunde

Dagsaktuell och samhällskritisk bok

30 november 2018

Författarna räds inte att sakligt kritisera de problem som finns med anknytning till invandring. Intervjuer med vissa nyckelpersoner ger ytterligare fördjupning och man förklarar också varför massmedia ofta döljer vissa fakta eller försöker ge en felaktig bild av vårt samhälles stora problem.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Windows 10 helt enkelt

Bortkastade pengar

30 november 2018

När jag läste beskrivningen av boken och såg att den omfattade 479 sidor trodde jag att det var en mera djuplodande beskrivning av operativsystemet, tyvärr inte!! Den beskrivs på följande sätt
"I boken Windows 10 helt enkelt finns allt du behöver veta om Windows 10 och hur du ska göra för att få ut mesta möjliga av datorns program och maskinvara." Långt ifrån verkligheten!

Mycket gott om stora bilder men ytterst sparsamt med text.
Oftast är det självklarheter som beskrivs. Om det i programmet finns en ikon som anger att man ska trycka på den behövs det ingen lärobok för att inse detta enkla faktum. Merparten av det magra textinnehållet utgörs av "Klicka eller tryck på knappen............."

Om det uppstår problem finns ingen hjälp att få, merparten av boken ägnas åt att beskriva "appar" som jag efter installation av Windows tar bort fortast möjligt. Om jag känner osäkerhet över vilka som är säkra att ta bort får jag söka information via internet.

Sammanfattningsvis är det bortkastade pengar för den som har viss erfarenhet av Windows men som kan behöva hjälp när problem uppstår. Längre tillbaka hade jag Windows XP-bibeln, där fanns hjälp även för mer avancerade användare. Boken "Windows 10 helt enkelt" kan däremot kallas en glättad turistbroschyr för nya användare!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Visual Basic 2015 in 24 Hours, Sams Teach Yourself

En bok för den som vill lära sig grunderna

31 augusti 2015

En välstrukturerad bok med bra förklaringar till grundläggande begrepp inom Visual Basic. Efter att ha fått lära sig det mest väsentliga om menyer, formulär och diverse andra grundläggande begrepp får läsaren börja läsa om mer teoretiska begrepp som klasser, objekt, egenskaper och först därefter ge sig in i kodandets värld.

Till viss del kan man jämföra med en bilskoleelev som helt saknar erfarenhet av bilkörning och först får lära sig var pedaler, instrument etc. sitter och vad de används till innan han eller hon får starta bilen.

Förhoppningsvis blir boken översatt till svenska då den kräver relativt goda kunskaper i engelska.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nätverket : Södertäljemaffians uppgång och fall

Intressant och djuplodande

30 november 2018

Gängkriminalitet utgör ett dagsaktuellt problem och boken beskriver ingående merparten av huvudpersonerna i detta sorgliga drama där en speciell invandrarkategori spelar huvudrollen.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkr...

Faktaspäckad nutidsbild av Sverige

16 september 2021

Rekommenderas varmt till den som vill få en faktaspäckad inblick i ett samhälle där kriminella tillåtits breda ut sig allt mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej