Användarprofil Hans Hedström / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Hans Hedström

Antal betyg: 21
Antal recensioner: 19

Kollektiv galenskap : genus, etnicitet och identitet

Galenskap var rätta ordet!

16 september 2021

Det är skrämmande vyer som presenteras av författaren och borde få många att vakna upp! Jag trodde inte det var så illa ställt i så många olika länder, galenskapen var inget typiskt svenskt fenomen.
När människor nästan lynchas för att de försöker vara jordnära och ifrågasätta alla tokerier om begreppet genus och valfria identiteter, då är världen illa ute!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för försvarare

Rekommenderas till alla inom rättsväsendet

16 september 2021

Johann Eriksson har verkligen ansträngt sig för att skapa en handbok för såväl nya som mer erfarna advokater, ibland nästan som en uppslagsbok.

Som före detta nämndeman med erfarenhet av hundratals brottmål har jag haft möjlighet att se skillnaden mellan olika advokater och inte minst kunnat konstatera vilka som borde läsa denna bok! En del advokater byta borde yrke eftersom de knappast tillvaratar sin klients rättigheter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Allt kommer att bli bra - SIGNERAD UPPLAGA

Intressant insiderinfo

16 september 2021

Det var intressant att ta del av Sjöstedts bakgrund och hans version av olika händelser inom och utom partiet.

Resonemanget kring godkännandet av Januariavtalet är jag starkt kritisk till, men vill inte starta en debatt om detta här.

Hans beskrivning av konflikten med Amineh Kakabaveh skiljer sig kraftigt från hennes och jag tvivlar starkt på Sjöstedts version. Partiets agerande mot henne var en av flera anledningar till att jag lämnade partiet.

Ibland blir det lite rörigt när olika stycken är skrivna av två olika personer och man måste kolla extra för att se vem som skriver vad. De hade gärna fått ange datum för olika händelser lite oftare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri fr...

Många borde läsa den här boken

13 juli 2021

Alltför många svenskar, inklusive politiker och myndighetspersoner, tycks ha svårt att förstå skillnaden mellan s.k. hedersvåld och våld utövat av enskilda personer.
Boken förklarar på ett mycket bra sätt vad skillnaden är.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riggad sanning : en berättelse om kampen till rättvi...

En skrämmande berättelse om bristen på rättvisa

13 juli 2021

Det finns brister i det svenska rättsväsendet, men misstänkta personer döms inte lika lättvindigt och utan tillstymmelse till bevis på det godtyckliga sätt som beskrivs i boken. Dessutom har våra skattefinansierade fängelser än så länge sluppit privatisering och vinstjakt av riskkapitalbolag.

USA:s "rättsväsende" tycks till stora delar vara en sorglig rest av det förflutna när svarta var livegna och enbart förbrukningsvaror.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ...

Skrämmande och avslöjande

10 april 2018

De poliser som Hanne Kjöller beskriver har fullständigt missuppfattat sin roll inom polisväsendet. Mest skrämmande är kanske att de värsta rötäggen befinner sig bland cheferna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshme...

Borde bli Vänsterpartiets näste partiledare!

10 mars 2017

Hennes personliga och initierade kunskaper om ett parallellt samhälle där kvinnor förtrycks med hjälp av en ibland dödlig och förkastlig form av "hederstänkande" vars enda syfte är att skydda familjens, främst den manliga huvudpersonen, från vänners och grannars skvaller.

De som motarbetar henne och istället stödjer en samhällsstruktur som funnits i Sverige men till stor del försvunnit, har all anledning att skämmas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arvodkaterna

En skrämmande bild av vårt "rättsväsende"!

10 mars 2017

Väl värd att läsa för den som litar alltför blint på advokater och andra jurister och låter sig skinnas av dem!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Beginning Visual Basic 2012

Inget för nybörjare

31 augusti 2015

Trots viss erfarenhet av Visual Basic 6 gav jag upp efter kapitel 5 då jag kände att den inte gav några grundläggande kunskaper på ett välstrukturerat sätt. Det ger mig ingenting om jag ska skriva in en massa kod (eller läsa färdigskrivna exempel) utan att förstå varje enskild detalj i vad jag sysslar med.

Jag får återkomma till denna bok först efter att ha läst en verkligt grundläggande lärobok i ämnet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej