Användarprofil Anna / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Anna

Antal betyg: 8
Antal recensioner: 8

Stormvakt

Drama från Västkusten

19 oktober 2020

En mycket spännande bok från första till sista blad.
Boken utspelar sig i Kungshamn i september som är mörk och regnig. En kvinna - 41åriga Agnes- lämnar sitt hem en regnig kväll och kommer inte tillbaks. Polisen Maria Martinsson med team börjar leta, men utan resultat. Agnes levde -utåt sett- i ett lyckligt äktenskap, men efter polisens undersökningar och förhör träder en annan bild fram.

En annan huvudkaraktär är Stockholmaren August Strindberg - en 45 årig man som lämnat sitt lyxiga liv i huvudstaden. Han köper den nedlagda begravningsbyrån där han ska öppna en antikvitetsaffär. Hans verksamhet får en avgörande betydelse för handlingen.

Som sagt, boken är spännande, men kanske lite väl osannolik.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harvey

Harvey kortroman på 90 sidor

17 september 2021

Filmproducenten HARVEY har dragit sig tillbaka till en lånad villa utanför New York. Han väntar på sin dom efter tidigare domstolsförhandlingar. Det sägs inte rakt ut, men han är anklagad för sexuella trakasserier och våldtäkt. Han är nervös, ringer, mailar - främst till sin assistent. Naturligtvis räknar han med att bli frikänd och planerar sina vidare filmprojekt. Boken är skriven i ett enda kapitel. Tyckte den var svår att recensera, men den hade något speciellt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett livsavgörande beslut

Saknar ett riktigt slut

9 september 2021

Boken börjar med att polisinspektör Louise Olsen och hennes kollega Martin, som båda jobbar på Gängkrim i Göteborg, befinner sig i Gårdsten. De har blivit ombedda av en informatör att komma dit. Hon vill delge polisen information ang gängkriget. En sprängladdning detonerar och Martin blir allvarligt skadad och avlider senare på sjukhuset.

Sedan sker 3 brutala mord. Louise' man Max Olsen är säkerhetsexpert och har en helt legal affärsförbindelse med ett av offren.

Louise och Max är hotade och Säpo placerar dem på hemlig ort. Så lång gillade jag boken, men sedan tycker jag att handlingen flippade ur. De avancerade tekniska prylarna som Max omger sig med verkar lite väl "science fiction". Det som störde mig allra mest var att boken inte hade något slut. En cliffhanger av absolut sämsta sort.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flicka A

Grymt familjeöde

29 april 2021

Boken inleds när Alexandra (Lex) Gracie -Flicka A- är på väg till fängelset, där hennes mor nyligen avlidit. Hon ska träffa juristen Bill, som har fått uppdraget att tillvarata moderns sista vilja. Modern vill att Lex ska vara testamentsexekutor. Kvarlåtenskapen är huset där de vuxit upp och £20.000.

Familjen fungerar någorlunda normalt när Lex går i låg/ och mellanstadiet. Hon har en äldre bror Ethan, men ju fler barn som föds desto mer instängt bli deras liv. Ytterligare 5 barn föds. Fadern accepterar inga böcker förutom bibeln och gamla testamentet. Till slut måste barnen sluta skolan, inte träffa någon och låses in på sina rum. De misshandlas av fadern och får minimalt med mat, tills Lex en dag får nog och lyckas ta sig ut och hela deras situation uppdagas.

Innehållet i boken varvas med uppväxten i skräckhuset och Lex' kontakt med de vuxna syskonen. Alla måste säga sitt om vad som ska hända med arvet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Försvinnande värld

Ryskt drama

8 mars 2021

Boken börjar i augusti när två flickor kidnappas i staden Petropavlovsk på Kamtjatka halvön. Boken avslutas i juli året därpå, när upplösningen kommer. Däremellan porträtteras en mängd personer, som inte har med handlingen att göra.

Svårläst bok pga alla ryska namn. Fanns ett personregister i början av boken och dit fick jag återvända åtskilliga gånger.

Har jag lärt mig någonting? Ja, att etniska minoriteter i Ryssland (och på Kamtjatka halvön fanns många olika) behandlades på ett helt annat sätt än "vita" ryssar.

Kan tyvärr inte rekommendera boken - svårläst och mycket spretig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svärmodern

Familjetragedi

27 april 2020

Mor och son är otroligt starkt sammanlänkade, men det börjar skava rejält, när sonen träffar Josefine. Mamman släpps inte in i det unga parets bubbla. Jag förstår det unga paret, för mamman är ofta väldigt klumpig i sin konversation. (Trots att hon är egenföretagare som kommunikationskonsult) Ännu värre blir det när de får lille Sam. Efter diverse konfrontationer mellan mor/son+sambo skär det sig totalt och mamman förbjuds att träffa sonen och barnbarnet. Då tycker jag väldigt väldigt synd om mamman, men hon får skylla sig lite själv. Hon har ett enormt bekräftelsebehov. Sen pendlar handlingen fram och tillbaka. Mamman får komma in i värmen igen, men beter sig så otroligt känslokallt, så dörren stängs igen. Rätt åt henne kan jag tycka.

Jag hade stor behållning av boken. Tack och lov har jag ett mycket bra förhållande till mina svärdöttrar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sonjas andra chans

Välj en annan bok

30 december 2018

Någon valde den här boken i vår bokklubb. Vilken smörja. Trodde författaren att innehållet skulle bli bättre om man blandade med en massa sex-snack?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nattsångaren

Ölandsdrama

28 maj 2020

Huvudpersonen är Hanna; en 36 årig utredare hos polisen i Kalmar. Hon är uppvuxen på Öland, men flyttar till Stockholm direkt efter studenten.

Hanna lämnade Öland efter att hennes pappa blivit dömd för att ha misshandlat en kvinna till döds och bränt ner hennes hus. Nu 16 år senare är hon tillbaks på Öland igen.

Nu ställs hon inför att utreda ett dödsfall av en 15 årig pojke, som är son till hennes bästa väninna från uppväxten. Hanna är inbunden och har svårt att släppa andra människor inpå livet. Alla känner ju henne som mördarens dotter och många tycker att hon borde hålla sig borta från Öland.

Eftersom jag vistats från och till på Öland i 40 år är det roligt att läsa om platser som man känner igen väl. Hade varit bra om vi fått veta mer om Hannas uppväxt innan mamman gick bort och pappan tappade fotfästet. Sen stör mig de många grammatiska felen exempelvis "Kanske för att de är mest som honom"

Boken var spännande och jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej