Användarprofil Jostein Langstrand / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Jostein Langstrand

Antal betyg: 22
Antal recensioner: 22

Peak : vetenskapen om att bli bättre på nästan allt ...

Mycket intressant bok

2 januari 2018

Den här boken lyckas kombinera vetenskapligt underbyggda fakta med intressanta berättelser om lärande och expertis. Mycket välskriven och intressant. Boken slår hål på många myter om vad som krävs för att bli riktigt bra på något.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Getting to Zero

Kunde ha varit ett poddavsnitt

30 november 2021

En del bra och tänkvärda saker. Men lite för mycket "fluff". Ganska typiskt för en amerikansk bok. Jag rekommenderar författarens podd istället.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Chess Improvement

Mycket bra om träning och feedback

13 april 2021

Det här är en unik bok. Den kopplar ihop schack med forskning om psykologi, instruktion och feedback. Till skillnad från andra schackböcker är den väl underbyggd med hänvisning till mängder av studier, och det finns gott om exempel på hur forskningen är relevant i förhållande till schackstudier. De teoretiska delarna av boken är dessutom relevanta för andra idrotter och till viss del barnuppfostran och personlig utveckling. Du kommer inte bli en stormästare av att läsa den här boken, men du kommer lära dig mer om hur du kan träna mer effektivt. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bodyweight Strength Training Anatomy

Fina illustrationer men tunt innehåll

13 april 2021

Det är lite oklart vilken sorts läsare den här boken är skriven för. För någon som har lite grundläggande kunskaper i anatomi blir den alldeles för enkel. Men för någon som är helt okunnig saknas detaljer och förklaring. Beskrivningarna av övningarna är helt ok, men det saknas någon bra beskrivning av progressioner och varianter. Beskrivningar av frågor som rör träningsprogram är alldeles för kortfattade. Illustrationerna är mycket fina. Så sammanfattningsvis, en bok som verkar bra på ytan, men inte så mycket mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Winning Chess Strategies

Utmärkt för nybörjare

2 mars 2021

En perfekt bok för att lära sig grunderna i strategiskt (positionellt) spel. Bra för nybörjare och spelare som saknar en strategisk "grund". Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som ...

Vackert och inspirerande

2 mars 2021

En mycket intressant och personlig berättelse om hur svårt det kan vara att bemöta världen med lugn och kärlek - även om man levt som munk i många år. Jag gillar blandningen av personliga berättelser och praktiskt tillämpbara tips. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arbete och psykisk hälsa : viktigt vetande och vanli...

Mycket intressant

2 mars 2021

En välskriven och tänkvärd bok från en av Sveriges skarpaste forskare. Argumenten är synnerligen välunderbyggda utifrån forskning inom området, utan att det blir för teoretiskt och abstrakt. Rekommenderas varmt till alla som är intresserade av arbetslivsfrågor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

World Chess Championship

Välgjord och trevlig bok

10 december 2019

En turneringsbok har inte så stora frihetsgrader. Det går inte att välja andra partier än de som spelats. I det här fallet har författarna gjort det mesta/bästa utav turneringen. Alla partier finns förstås, kommenterade av författarna, och nyckelställningar kommenteras av ex-världsmästaren Kramnik. Varje parti har dessutom analyserats med hjälp av dator, och i slutet av varje parti/kapitel visas ett diagram över datorns evaluering. Boken har dessutom ett antal bilder från både före och under turneringen. Om partierna hade varit mer spännande kunde det ha blivit 5 stjärnor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Under the Surface

En modern klassiker!

10 december 2019

Om du har läst "mitt system" kommer du känna igen en del idéer från den här boken. Den täcker det mesta inom schack: Öppningar, mittspel, slutspel, träning m.m. Författaren har studerat filosofi, och det skiner igenom i texten. Men den är ändå lättläst och informativ. Exemplen är väl avvägda och ger inte massor med varianter i onödan - endast det som fyller en pedagogisk funktion tas med. Mycket välskriven bok. Läs den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej