Användarprofil Erika / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Erika

Antal betyg: 8
Antal recensioner: 5

Flicka A

Flicka A

4 maj 2021

Flicka A beskrivs som en psykologisk thriller och till viss del kan jag hålla med. För varje kapitel får man veta mer om familjens öde i skräckhuset. Bara tanken på att det finns barn som faktiskt behandlas som barnen i boken gör att det knyter sig i magen. Det känns sorgligt att läsa om barnens upplevelser, familjens strikta regler och hur barnen behandlas av utomstånde innan allt uppdagas. ⁣

Tyvärr saknar jag djupet i den här boken och de tvära kasten mellan nutid och dåtid gör det svårt att hänga med. Vissa kapitel är väldigt långa och jag tror att det hade gjort stor skillnad för känslan i boken om nutid och dåtid varit bättre uppdelade. ⁣
⁣Boken får 3/5 av mig, jag ville läsa klart för att få hela bilden och jag tycker ändå att man får en annan bild när man väl kommer till sista kapitlet. ⁣

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sista natten i Paris

En väldigt fin och stark läsupplevelse!

27 januari 2021

Så glad att jag fick möjligheten att läsa Sista natten i Paris för det var en väldigt fin och stark läsupplevelse som dröjde sig kvar i hjärtat.

Boken varvar mellan Jean-Luc och Charlotte. Men en bit in i boken får vi även följa Sarah och Davids öde. Det blir en påminnelse om vad som en gång har hänt och aldrig får hända igen.

Sista natten i Paris är en gripande och välskriven debut där hoppet är det sista som överger en. En väldigt fin skildring av två familjers kärlek och välvilja för samma barn.

Slutet är hjärtskärande samtidigt som man blir alldeles varm i hjärtat. Det här är en bok som verkligen är svår att lägga ifrån sig och jag kan inte göra annat än rekommendera den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den trogne läsaren

Obehagligt & spännande!

8 januari 2021

Det här är utan tvekan det mest obehagliga jag läst på väldigt länge. Jag läser inte speciellt många deckare/thrillers i vanliga fall men jag fick verkligen mersmak av att läsa den här boken!

Max Seeck lyckas med att fånga läsaren från första kapitlet och jag vill verkligen inte lägga ner boken när jag väl har börjat läsa. Tempot är högt genom hela boken och jag som läsare har inte en chans att lista ut vem som ligger bakom morden. Boken tar en helt annan vändning än vad jag hade förväntat mig av baksidetexten och spänningen är hög rakt igenom!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ofelias förbjudna färger

Kärlek och konst

28 december 2020

Det kommer ganska många olika sidospår i början av boken som visserligen passar in i handlingen men drar ner tempot lite. Jag hade gärna läst mer om Ofelias och Gabriels förhållande i början då det tappar lite fokus pga det andra.

Tempot snabbas upp i mitten av boken om det kommer en hel del oväntade händelser längs vägen. Jag blir rätt frustrerad på både Ofelia och hennes sambo och hur de behandlar varandra.

Historien tar en väldigt oväntad vändning när jag närmar mig slutet och jag började ärligt fundera över hur det här någonsin skulle kunna lösa sig. Blev ett fint slut på boken tycker jag!

Jag uppskattade att det tillåts att vara både högt och lågt i boken, det ger mer djup och trovärdighet i berättelsen.

Väldigt fascinerande för mig som läsare att få ta del av något som någon brinner så för. För är det något som lyser igenom i den här boken så är det författarens kunskaper om konst och hur det går till i konstvärlden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Geiger

Spännande debut!

21 februari 2020

Geiger inleds med ett skott i huvudet på den folkkäre Stellan Broman. Varför sköts Stellan? Mordet är bara början på berättelsen om familjens hemligheter.⁣

Bokens början innehåller en hel del tillbakablickar på Sara Nowaks tid med familjen Broman samt en inblick i Saras arbete som polis i prostitutionsgruppen. I mitten tar boken fart ordentligt och informationen från början får mer betydelse. Det är en spännande och stundvis obehaglig berättelse som tar en oväntad vändning på slutet. Slutet var något abrubt och det känns som om det kommer komma en fortsättning här! ⁣

Mycket bra och spännande debutbok och jag hoppas på att få läsa mer om Sara Nowak!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det slutar med oss

(enbart betyg)

30 juli 2019

Liten tvåa med potential

(enbart betyg)

25 juli 2019

Falla fritt

(enbart betyg)

25 juli 2019