Användarprofil Magnus Berg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Magnus Berg

Antal betyg: 25
Antal recensioner: 15

Fallet Julian Assange : en historia om förföljelse

Avslöjar att demokratin i praktiken är avskaffad

11 november 2021

Jag förstår varför Fallet Julian Assange inte recenseras eller presenteras eller diskuteras i svenska medier; den är rena dynamiten.
FN-specialrapportör om tortyr Nils Melzer har under de senaste åren gjort en djupgrävning i hur media, rättsväsende och politiker hanterat Julian Assange. Melzer har kommit till slutsatsen att Assange utsatts för skrämsel, isolering, godtycke och förnedring, dvs psykisk tortyr. Orsaken är politisk. Assange ska straffas för att han och Wikileaks avslöjat krigsförbrytelser, brott mot mänskliga rättigheter, korruption, svågerpolitik och maktmissbruk. Och eftersom dessa brott utförts av USA så blir Assange avslöjande - till skillnad mot om brotten gjorts av Ryssland, Kina, något afrikanskt land, eller sk skurkstat - inte hyllat av media, rättsväsende och politiker. I stället blir Assange straffad genom förtal, förföljelse, fängslande och psykisk tortyr. Som Melzer skriver så är mänskliga rättigheter och FN ingenting som respekteras eller tas hänsyn till av länder som Sverige och USA när andra intressen, såsom ekonomiska, anses viktigare.

Läs boken och få se Sverige så avklätt som det verkligen är, bakom den falska retoriken som varande en humanitär stormakt. Hyckleriet är enormt och är det största hotet med den lilla rest av demokrati som återstår i Sverige.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Statsministermordet

Läs inte boken, den är ren desinformation

23 februari 2022

Jag läste halva boken men har nu slutat. Kanske kommer jag att fortsätta senare bara för att se om lögnerna, mörkandet och hyllandet av inkompetenta, alternativt ljugande, personer fortsätter ända till slutet.
Jag har läst en del böcker om Palmemordet tidigare: bröderna Poutiainen, Lars Borgnäs och Gunnar Wall. Därför vet jag när Hans-Gunnar Axberger mörkar eller ljuger i mycket i boken Statsministermordet.
T ex uppstod inte "konspirationsteorin" om polisspåret för att den första konstapeln på plats inte spärrade av området tillräcklig, utan polisspåret uppstod pga att poliserna i larmcentralen dröjde med larmet, samt bara utfärdade ett larm som nådde poliser i Stockholms innerstad. Och p.g.a. alla dessa vittnesmål om walki-talkimän som polisen misstrodde och inte utredde.
Dessutom mörkar Hans-Gunnar Axberger att Jörgen Almblad vad den som berättat för Lisbet Palme att den misstänkte var alkoholist, och därmed förstörde Lisbet Palmes vittnesmål. Tvärtom berömmer Hans-Gunnar Axberger Jörgen Almblad: "Almblad gav uttryck för en sympatisk och human syn på hur misstänkta brottslingar bör rannsakas." Jo tjena, rigga vittnesmål är tydlig rätt väg att gå enligt Axberger.

Dessutom har Axberger en mångsidig smutskastning av Christer Pettersson. Att Christer Pettersson var ett svin som stal från kamrater och rånade langare för att förse sig med amfetamin är inget som styrker bilden av en Palmemördare. Trots detta tycker Axberger att det styrker misstankarna mot Pettersson. Men motiven för handlingarna är helt olika. Mörda en statsminister eller att sno knark är helt olika saker med helt olika drivkrafter och uppsåt. Och inte tror jag att en mördare skulle ha en porträttbild av den han mördat hemma på ett bord. Men enligt Axberger stärker även detta misstankarna mot Pettersson. Och när Axberger påstår att Christer Pettersson hotat Lisbet Palme i tingsrätten då blir det bara för mycket av Axbergers hittepå och märkliga tolkningar.

Jag har frågat mig varför Hans-Gunnar Axberger skrivit denna bok. Och varför Nordstedts gett ut den. Jag kan faktiskt inte komma på någon annan anledning än att det handlar om en s.k. PSYOP (Psychological operations): Att sprida desinformation om Palmeutredningen i syfte att ökar människors förtroende för rättsväsendet, myndigheter och samhällsinstitutioner. Det ligger i tiden, detta med propagandaåtgärder från det etablissemang som medborgarna med rätta känner allt lägre förtroende och tillit till. Vi översvämmas numera av olika påverkansoperationer i media och från myndigheter. Jag tror alltså att Hans-Gunnar Axberger har ett ont uppsåt med sin bok, om inte hade inte boken varit så genomsyrad av lögner, mörkanden av väsentliga fakta, samt dessa märkliga förtroendeskapande åtgärder för de personer som man inte har någon faktisk anledning att ha förtroende för.

Läs i stället de författare som jag tidigare nämnde om du vill veta mer om Palmemordet: bröderna Poutiainen, Lars Borgnäs och Gunnar Wall.

7 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Forskningsfusket bara fortsätter : macchiariniskanda...

Visst forsätter fusket.

29 november 2021

Sanningen kommer alltid fram. Men det kan dröja 5, 10, 30 eller 50 år. De som vill veta sanningen redan idag kan inte förlita sig på media. Då behövs böcker, såsom denna bok. Läs den och få en pusselbit till maktpusslet som berättar vilka som verkligen styr bakom det de vill få oss att tro är demokrati.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Palme och arbetarna

Nja...

8 november 2020

Har har man tryckt i stort sätt varenda ruta som Jean Hermanson tog under Palmes besök hos byggnadsarbetarna, så det är högt som lågt.
Bilderna är kasst kopierade, inte svart-vita utan ljusgrå-mörkgrå.
Jag kan endast uppmana till köp av de som verkligen är fascinerad av Palme. Jag blir väldigt varm i hjärtat när jag ser en modigt statsminister som vågar träffa och prata med människor ur arbetarklassen. Detta gör Palme unik. Så för mig blir boken värd sitt pris trots den helt undermåliga kopieringen.
Vill man se en knapp handfull av bokens bästa bilder, och andra bilder av Jean Hermanson, i riktigt snyggt svart-vitt och supertryck så rekommenderar jag varmt den suveräna Himlens mörkrum.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Informationskriget mot Iran

En allmängiltig bok om media och opinionsbildning

17 mars 2014

Jag är redan en inbiten mediekritiker. Och ganska beläst i ämnet. Men nu läser jag 'Informationskriget mot Iran' av Pierre Gilly och tycker det är en helt fantastisk bok. Pierre Gilly berättar hur media och olika politiska intressenter, i demokratier, hjärntvättar och skapar opinioner för det ena eller mot det andra. Boken handlar alltså inte, i första hand, om Iran utan om media och manipulerandet/skapandet av opinioner.

Boken är "bara" på drygt hundra sidor. Men det är väl använda sidor. Den initierade texten är lättläst och med källhänvisningar som inbjuder till fördjupning.

Boken borde vara självklar i skolornas undervisning, som påstås syfta till att fostra demokratiska sinnade och kritiskt tänkande medborgare...

Eftersom boken så enkelt avslöjar hyckleriet och lögnerna med det som påstås vara demokrati och demokratiska och opartiska medier så kommer boken att få leva i skymundan. För vilken tidnings-, radio- eller tv-redaktion vill recensera och berätta om en bok som totalt krossar deras egen trovärdighet?

För dig som vill lära dig hur media och opinionsbildning fungerar i demokratier, och bara orkar läsa en enda bok i ämnet, är "Informationskriget mot Iran" av Pierre Gilly det självklara valet.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inuti labyrinten: om mordet på Olof Palme

Ett måste för den som vill veta mer om Palmemordet

23 februari 2022

Bröderna Poutiainens bok är en verkligt initierad bok om Palmemordet.
Jag har tidigare läst Lars Borgnäs och Gunnar Wall, men Inuti labyrinten ger massor av nödvändiga pusselbitar för att kunna orientera sig om mordet och den utredning som följde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En klimathistoria: Uppdaterad 2021

Värdens viktigaste bok. Läs innan det är försent.

29 november 2021

Det pensionerade Sveriges Radio-journalisten Sven Börjesson gör en historisk genomgång av jordens växlande klimat. Han berättar om tidigare klimatalarmism så vi ska förstå att dagens klimat inte är unikt - varmare än idag var det under 1930-1960-talet sedan 1960-1990 kom en kallperiod då forskare och media larmade och varande för en ny istid.
"Hotet från ett allt kyligare klimat blev ett återkommande tema i medierna. Isarna växte till i norr, växtsäsongen blev kortare, ekosystemen förändrades och vädret upplevdes som mer extremt. Läsarna bjöds på rubriker som 'Ny istid är på väg tror väderforskare' (GP), '1983 börjar en ny istid' (Expressen), 'En ny istid är över oss (DN). Svenska Dagbladet illustrerade med en bild där stadshuset i Stockholm var så gott som helt täckt av snö och is", berättar Sven Börjesson.

Läs en upplysande intervju med rubriken "Klimathotet ett test på den granskande journalistiken" med Sven Börjesson där han presenteras och berättar om klimatet och hur dagens klimatalarmister har ett egenintresse i att skrämma oss.
Efter den läsningen kommer du att köpa boken.
https://naringslivets-medieinstitut.se/klimathotet-ett-test-pa-den-granskande-journalistiken/

Nedan ett parti ur intervjun om IPPC, något han utvecklar i boken:
Det är skäl att understryka att IPCC är en mellanstatlig organisation där delegaterna till mycket stor del kommer från departement och statliga myndigheter. Trots det beskriver tidningar gärna, som inför IPCC-mötet i Stockholm hösten 2013, tjänstemännen och deras kollegor som "världens ledande klimatforskare".
"IPCC:s uppdrag kom mer formellt att begränsas vid ett IPCC-möte i Wien 1998, då ett antal arbetsprinciper antogs. Den övergripande och inledande principen är att IPCC ska lyda under FN-organen UNEP och WMO, stödja klimatkonventionen och ge stöd åt den process som bygger på politiska beslut."
"IPCCs uppdrag är alltså att driva politik, inte att förutsättningslöst ställa frågor. Det avskriver naturligtvis inte per automatik klimathotet, men en seriös journalist måste hela tiden ha den saken i minnet", säger Sven Börjesson.
"Det luriga är att skillnad måste göras mellan IPCC:s vetenskapliga huvudrapport, som tas fram av forskare, och den sammanställning för beslutsfattare (Summary for Policymakers) som presenteras vid klimatpanelens stora möten. Den vetenskapliga rapporten är med sin breda genomgång av forskningsresultat på många sätt en bra källa över forskningsläget. Åtminstone har det varit så."
"Sammanfattningen för beslutsfattare däremot är ett politiskt dokument. Utkastet görs av forskarna, men den slutliga versionen förhandlas fram av regeringarnas representanter. På några centrala punkter har de två dokumenten skilt sig åt", säger Sven Börjesson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fallet

Ann Heberleins bok är viktig...

19 oktober 2021

Det som framgår av boken är hur etablissemanget har stora problem med sin läsförståelse, och inte kan ta till sig det som faktiskt framförs, när fakta om verkligheten inte överensstämmer med etablissemangets falska världsbild. Så i stället för att förstå och korrigera sin felaktiga världsbild är etablissemanget kunskapsresistenta och därmed i allra högsta grad villiga att fortsätta sin gemensamma desinformationskampanj i syfta att manipulera hela svenska folket. De, såsom Ann Heberlein, som framför och vill diskutera problem i samhället förnekas, förringas, mobbas och görs arbetslösa/inkomstlösa. Av boken kan man förstå det jag brukar framhålla; att vi lever i det sinnessjukaste landet, i den sinnessjukaste tiden, där verkligheten inte får påverka verklighetsbild eller politiska beslut. Vi lever i nedsläckningstiden, motsatsen till upplysningstiden. Ann Heberleins bok är viktig för insikten och för att kunna bota denna sinnessjuka, innan den gått för långt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hålla sig vid liv

Underbar läsning

11 april 2021

Det bästa och intressantaste Houellebecq har skrivit.
Med tanke på häftets ringa format så var det lysande innehållet ändå värt de 119 :- jag betalade för det på bokrean.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej