Användarprofil Eli / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Eli

Antal betyg: 26
Antal recensioner: 26

Insulin : den felande länken

Borde läsas av varenda läskunnig människa!

28 mars 2014

Budskapet i boken skulle kunna förändra världen! Boken är skriven på ett populärvetenskapligt sätt som gör den tillgänglig för vem som helst. Boken borde i första hand läsas av ALL personal inom sjukvård, omsorg och skola eftersom den tydligt beskriver varför vi i västvärlden blir fetare och sjukare. Boken beskriver kostens betydelse och vad det är för fel på den "allmänt" förespråkade kosthållningen.

Författaren har lyckats att förklara på ett enkelt språk det som kan tyckas svårt men som egentligen är helt uppenbart när en massa dogmer, osanningar och oseriös forskning förs upp i ljuset.

Vill vi ha en friskare befolkning eller vill vi att oseriös matindustri och läkemedelsindustri ska tjäna mera pengar?

Vi alla har makten att bestämma hur vi vill ha det...

Fantastiskt bra!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar

Författaren Ann Fernholm beskriver det självklara

23 oktober 2014

Ann F beskriver många indicier (eller bevis om man så vill) på vad som är problemet med vår västerländska livsstil som år efter år skapar mer ohälsa och fetma. För oss som läst boken (och kanske andra böcker på samma tema) är det hon skriver självklar och ändå tycks det så svårt för många andra att ta till sig. Ann Fernholm har t o m kallats "sockerfundamentalist" i TV när hon som mycket påläst doktor i molekylär bioteknik och prisad vetenskapsjournalist på ett seriöst sätt varnar för vad allt socker ställer till med framför allt för vår växande generation. Det är dags för myndigheter att sätta folkhälsan före livsmedels - och läkemedelsindustrins vinster.
Ann skriver på ett enkelt och lättfattligt sätt och har en ödmjuk hållning till fakta kring det vi ännu inte har svar på när det gäller kost och hälsa. Mera oberoende forskning krävs vilket Ann hjälper till att få igång tillsammans med förhoppningsvis många många fler medborgare...
Boken borde läsas av ALLA Läskunniga!!!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

LCHF på riktigt : ät dig i form

Enkel och pedagogisk

28 mars 2014

För den som är nybörjare med lågkolhydratkost så kanske denna bok är den allra bästa. Mycket enkel att följa och upplägget att laga lite extra till medhavd matlåda till jobbet är suveränt och underlättar för den som ska få ihop livspusslet. Fantastiskt bra!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fettfrälst! Stark, frisk & snygg på högfettkost

Det fungerar

28 mars 2014

Det Martina Johansson förmedlar till läsaren att "fettbomba" fungerar - om man följer hennes råd vill säga. Jag har själv provat! Man måste nog mentalt övertyga sig själv om att det hon skriver stämmer med tanke på alla motstridiga budskap som vi bombarderas med näst intill dagligen i media. För att fullt ut VÅGA följa hennes råd så måste vi komma till insikt om att medias många gånger motstridiga råd inte alltid stämmer med verkligheten. Det finns ofta en dold agenda bakom från en industri (mat, läkemedel) som tjänar på att vi är okunniga på området mat och hälsa
BRA jobbat Martina Johansson!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Paleo : naturlig mat & livsstil

Bra bok

28 mars 2014

Användbar bok till vardag och fest. Ett bra komplement för mig som äter ett mellanting mellan LCHF/Paleo-kost. Fina recept och bra tips på alternativ till "vanliga" men kanske inte så nyttiga basvaror. Underbara bilder - mycket inspirerande bok

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen

En bok full av klokskap från en klok människa

30 augusti 2018

Boken är bland det viktigaste och klokaste jag läst. Postumt TACK till Hans Rosling och tack även till hans medarbetare. Jag hoppas ni fortsätter i Hans Roslings "anda".
Eva Lindberg

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Bortom förnekelsens dimmor

Klockrent budskap

30 augusti 2018

Kanonbra! Budskapet är så enkelt och klockrent. Varenda svensk borde läsa. Det är en fördel, tror jag, att boken inte är så "tjock och att språket är "enkelt" (vilket inte är så enkelt som man tror - det är en bedrift). Det gör den lättläst och lätt att sätta tänderna i. Det här borde bli en kioskvältare! Författaren ser det Hans Rosling såg, att migration och flykt ska lösas i närheten av där problemen finns. Där kan vi alla hjälpa tills problemen i de länder man "flyr" från är lösta. Problemen i MENA-länderna ska inte flyttas till Europa då blir flyktingsituationen i världen ännu värre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ut ur Kalahari : drömmen om det goda livet

Kalahari-böckerna - GILLA!

23 oktober 2014

Lasse Bergs böcker om Kalahari är helt fantastiskt bra. Böckerna är spännade och bitvis har jag sträckläst dem. Den senaste boken ger känslor av hopp och förtvivlan. Vart är vi på väg egentligen? Positiv utveckling på många sätt i Asien men hur mår människorna rent psykiskt av en så snabb omställning? Hur ska det gå i Afrika? Hur hanterar västvärden problemen i Afrika - hjälper man till eller skor man sig på vissa Afrika-staters enorma naturtillgångar? Hur kan man hjälpa vissa länder att få fred och harmoni, glömma och förlåta.

Hoppas, hoppas att Lasse Berg fortsätter sina resor runt om i världen och skriver om det - känns ibland som man själv är med honom för han skriver så bra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Lugn mage med god mat

Bok om IBS-magproblem

23 oktober 2014

Blev lite nyfiken på denna bok eftersom jag själv lidit av IBS stor del av mitt vuxna liv. För egen del blev jag på mycket kort tid frisk från mina problem med LCHF- kost (LOW CARB HIGH FAT - mat med lite kolhydrater, framför allt socker och snabba kolhydrater och mera naturligt fett).

Sofia Antonssons bok kan säkert vara bra för många men för min egen del tycker jag att LCHF är mycket enklare - det handlar egentligen bara om att lära sig att läsa innehållsförteckningen på de livsmedel man handlar och naturligtvis vad LCHF går ut på, vilket finns beskrivet på flera bloggar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej