Användarprofil hentai / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av hentai

Antal betyg: 19
Antal recensioner: 4

Qi : öva upp livskraften

Ett uselt hafsverk

19 december 2014

Stefan Stenudd skriver böcker om det mesta: hellre än bra i många fall. Det här är ett riktigt bottennapp. Som mångårig utövare av T'ai Chi, Qi Gong och Reiki riktigt ryser jag när jag läser sakfelen och de taffliga förenklingarna av olika tekniker och dess historiska bakgrund.
Det finns en anledning till att de vise i gamla Kina gav oss tekniker som T'ai Chi och Qi Gong för att bygga upp livskraften. Det är något som måste kultiveras långsamt och med tålamod under många år. Stefan Stenudd hävdar att han har hittat en snabb genväg, en quickfix för den narcissistiska, moderne västerlänningen som inte har tid att låta saker och ting mogna fram i sin rätta tid. Resultat är i bästa fall psykisk och fysisk obalans istället för ökad livskraft (något som de flesta i vårat samhälle redan lider av), i värsta fall är det katastrofalt att försöka öka sin Qi när man inte är mogen eller har en fysik som kan härbärgera denna. Tack och lov kommer de flesta som läser den här boken inte att lyckas; de som söker snabba resultat har nog inte det tålamod som krävs.
Som tur var så är boken billig, för den åker rätt i pappersinsamlingen - där gör den åtminstone någon nytta.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The One-Straw Revolution

En klassiker som inte bara handlar om odling utan även...

8 juli 2013

En klassiker som inte bara handlar om odling utan även innehåller filosofiska idéer som kan tillämpas på det mesta i livet. Masanobu Fukuoka var en föregångare när det gäller hållbar odling och hade mycket klokt att säga om jordbruk, matproduktion och mänsklig dumhet i största allmänhet. Hans kunskaper och visdom är mer aktuella än någonsin. Läs och lär!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Muskler anatomi och funktion

Superbra. Använde den som referens när jag pluggade...

8 juli 2013

Superbra. Använde den som referens när jag pluggade till terapeut. Bra och enkel att förstå. Ger detaljerad info om varje muskel såsom ursprung, fäste, funktion etc. Bra och tydliga illustrationer. Rekommenderas varmt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norwegian Wood

Melankolisk

30 oktober 2012

Haruki Murakami är en mästare. Många av hans verk gränsar till det lätt surrealistiska eller till och med absurda; men Norwegian Wood är i mångt och mycket en till synes enkel kärlekshistoria, om än tragisk.

Det är en berättelse om kärlek, förtvivlan och smärtsam förlust. Samtidigt finns där ett ljus, ett hopp om att efter den djupaste smärta och förtvivlan kommer ljuset åter och kärleken finns kvar.

Jag har läst den, läst den igen och kommer att läsa den fler gånger. Den tål att läsas igen och igen för ett det är en tidlös historia som berör och som är berättad med sådan elegans.

Jag brukar vanligtvis läsa engelska översättningar av Murakami men den svenska översättningen av Eiko Duke och Yukiko Duke är riktigt bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Vegetarian Myth

(enbart betyg)

25 december 2014

Ishmael

(enbart betyg)

19 december 2014

Maskinernas skymning

(enbart betyg)

19 december 2014

Monkey Wrench Gang

(enbart betyg)

31 juli 2014