Användarprofil Roger Teréus / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Roger Teréus

Antal betyg: 19
Antal recensioner: 7

Århundradets sommar : 1913

Eftersom jag ända sedan 60-talet undervisat i historia...

28 juni 2013

Eftersom jag ända sedan 60-talet undervisat i historia i gymnasieskolan fick jag ut otroligt mycket av läsningen, d.v.s. flertalet namn i boken har jag mött under mina studier i Lund och i undervisningssituationen. Då jag nu är pensionär använde jag boken som ett högintressant repetitorium. Samtidigt kan jag förstår om den kompakta och faktaspäckade texten gränsar till det obegripliga för dem som inte är bevandrade i det begynnande 1900-talets historia. I mitt fall har fått åtskilliga nätters sömn störd, då jag inte velat släppa boken.

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blågult : historien om Sveriges herrlandslag i fotboll

Oumbärlig

17 augusti 2021

Har man det minsta lilla intresse för den svenska fotbollens historia är det omöjligt att komma förbi Blågult, som är en oerhört kunnig och välskriven bok. Trots det fylliga och faktaspäckade innehållet är Blågult synnerligen lättläst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Landslaget enligt Lundh - SIGNERAD AV OLOF LUNDH

Intressanta upplysningar och synpunkter

8 oktober 2020

Olof Lundh är "gammal i gamet" och vet vad han skriver om. Han har som fotbollsälskande journalist haft och har möjligheter att komma åt fakta som vi "vanliga" fotbollsfans inte utan oerhörd svårighet kan komma åt, men som vi gärna tar del av-

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fotbollsspelarpojken : en biografi om Tord Grip

Nostalgisk vandring

29 augusti 2018

För mig som varit fotbolltokig i med än ett halvt sekel har Lövgrens bok inte minst inneburit en nostalgisk vandring med lag och spelare, och givetvis med Tord Grip i första hand, ända från mina första kontakter med "den gröna mattans schack"! Det är förhoppningsvis många med mig som vill företa den vandringen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Radetzkymarschen

Ett imperiums upplösning

23 februari 2018

Det viktigaste i boken är som jag ser det den oerhörda tilltron till Franz Josef, och som en följd av denna det konservativa samhällets krampaktiga bevarande. Bilden av en armé i upplösning blir också klar och när kriget kommer och med det så småningom freden faller korthuset ihop. Upplösningstendenserna som som var helt uppenbara, men tillbakahållna av dyrkan av Franz Josef. Det som en gång varit ett imperium blir efter hans död och genom fredsslutet en massa småstater. Bakgrunden till detta har Joseph Roth tecknat med stor inlevelse i sin skildring av tre generationer i detta sönderfall. Kort sagt en lysande roman.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tre korta klassiker. Tennisspelarna ; En biodlares d...

Tag och läs

27 oktober 2017

För mig handlade det om en förnyad bekantskap efter många år, och den gav mig än en gång ett antal timmars utomordentlig njutning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för fifflare

Besannat

4 februari 2022

En del i boken kände jag till, annat hade jag på känn och fick besannat i boken. Att vårt samhälle "dräller" av fiffel och fifflare får man helt klart för sig, om man inte visste det tidigare, och dessutom framställt på ett begripligt sätt, även om vissa om vissa delar är synnerligen intrikata.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Martin P:son Nilsson : minnesteckning

(enbart betyg)

17 augusti 2021