Användarprofil BookBeauty / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av BookBeauty

Antal betyg: 32
Antal recensioner: 30

Skönhetens väg

Sträckläsning utlovas

25 september 2020

Amerikansk lyx möter tysk grymhet. Starka skildringar från koncentrationsläger, människoöden som berör djupt. Och humanitet som når över gränserna. Åren skildras ur tre kvinnors perspektiv på ett sätt som får dig att fortsätta läsa hur mycket klockan än är och hur trötta dina ögon än är.
Tankeväckande om trauman, men också om människans enorma läkningsförmåga och förmågan att kunna se ljuset och inte förlora hoppet. Stark och vacker bok.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dina händer var fulla av liv

Saknar ett känslomässigt djup

5 oktober 2020

Författarens yrkesmässiga kunskap och personliga erfarenheter gjorde att jag hade ganska höga förväntningar på hennes bok. Tyvärr blev den en besvikelse.Den saknar ett känslomässigt djup som gör att man inte kommer huvudpersonen Nora riktigt nära. Det finns en distans och glapp i berättelsen, man hoppar över viktiga delar, ex asylprocessen.
Språket känns outvecklat, innehåller stereotypa skildringar och dessutom svordomar vilket drar ner betyget ännu mer.
Berättelsen saknar hopp och ljus som motvikt till allt det mörka.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det som väntar mig

Sann upplevelse

24 september 2020

Fångad från första sidan! Fantastisk läsupplevelse! En av de bästa böckerna jag läst, en bok som tar upp kvinnans underlägsna situation i en kultur av förtryck och våld. Jag lever in i huvudpersonens öde och tårarna rinner nedför mina kinder samtidigt som jag gläds för hennes starka livsvilja och mod.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek oc...

Bristande språk

5 december 2020

Andra kulturer, upplevda av personer som själva är födda i dessa länder har alltid intresserat mig. Det är lärorikt och ökar förståelsen för våra medmänniskor. Men, när språket har så stora brister som i denna bok så undrar jag om det överhuvudtaget ställs några krav på språkkunskaper när man väljer att ge ut en bok.
Hade man valt att skriva tillsammans med en medförfattare hade boken kunnat bli fantastisk. Berättelsen har stor potential, men får inte det utrymme som den skulle ha behövt.
Tyvärr måste jag säga att min upplevelse av boken var mer som en uppsats än en bok.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oktoberbarn

Tankeväckande

5 februari 2021

Mästerligt skrivet om psykvårdens maktmissbruk och smärta i ett äktenskap som tagit slut. Känslorna är beskrivna på ett mycket levande sätt, de flödar fram och väcker många tankar. Den närmast krampaktiga smärtan hon känner över sitt moderskap berörde mig lika mycket som förtvivlan i de stängda rummen i psykvårdens korridorer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Åter till Barcelona

Rolig bladvändare

5 februari 2021

En rolig feelgood om en äldre kvinnas umbäranden i ett kärlekslöst äktenskap, tidiga trauman och hennes strävan att hela sig själv. Det är givande att följa med på hennes fysiska och mentala resor.
Trots att språket är mycket enkelt och innehåller stereotypa skildringar så njuter av atmosfären i berättelsen som är förutsägbar men mycket underhållande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lustans Tivoli

Obalanserad

3 februari 2021

Jag upplever en störande obalans i berättelsen. Den känslomässiga sidan av berättelsen är väl beskriven och känns äkta. De sexuella turerna däremot som att se på en gammal, trist porrfilm. När det känns som att hon är tvungen att inkludera hela den sexuella skalan blir det förutsägbart och tröttsamt.
Tyvärr framstår också karaktärerna mer som karikatyrer än äkta människor.
Språket, som är mycket enkelt, innehåller stereotypa skildringar och alldeles för mycket upprepningar. Det saknas djup, bredd och nyanser.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dammsuga i mörker

Fyndig

31 januari 2021

Beagins karaktär Mona har det inte lätt i livet, hon dammsuger verkligen i mörkret. Hennes ryggsäck har ett tungt innehåll av trauman, uppslitande relationer, våld och sinnesförändrande substanser. Ändå tar hon livet med en klackspark och ser på allt med ett stråk av svart humor. Och ett hopp om en ljusning!
Berättelsen är något spretig i början men planar sedan ut till något som blir bara bättre och bättre ju mer man lär känna karaktärerna.
Språket är roligt och fyndigt, innehållande meningar som lockar fram leende aha-upplevelser. Riktig njutning!
Vill du läsa en annorlunda bok ska du läsa den här. Ogillar du könsord och blottande ska du kanske välja en annan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Glöm mig

Självutlämnande om smärta och medberoende

26 januari 2021

Alex Schulman skriver rakt in i hjärtat. Han gestaltar mästerligt smärtan, sorgen, hoppet och försoningen i sin relation till sin mor. Med ett ytterst levande språk tar han läsaren in i de rummen där han växte upp och delar med sig av sina insikter. Han gömmer sig inte bakom trötta klyschor utan öppnar modigt dörren till sina innersta känslor. En bok som berör djupt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej