Användarprofil Zarah / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Zarah

Antal betyg: 14
Antal recensioner: 14

Vego : snabbt och enkelt

Suverän kokbok med underbara recept!

18 mars 2020

Köpte denna bok till pojkvännen innan jul. Insåg att jag inte kunde skiljas från den, när jag var hemma hos mig, så jag köpte en till mig också. Vi har sedan dess provlagat, lagat igen, lagat till nyårsmiddag, lagat massor av matlådor... ja, ni fattar. Det går inte en vecka där jag/vi inte lagar MINST två rätter ur denna bok.
Den är pedagogiskt upplagd, enkel att följa, med snabba, enkla, goooda och oftast billiga recept som faller alla i smaken - och dessutom skrattar jag högt åt Mattias kommentarer! Köp den!! Du kommer inte att ångra dig.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Unwind

Läs den. Det är en order! ;)

14 februari 2013

Den här boken gjorde mig illamående, förbannad, ledsen, hjärtkrossad och kräkfärdig, lycklig och skrämd om vartannat. ...och jag älskade den.

Unwind utspelar sig i en relativt nära förestående framtid, en framtid där ett andra inbördeskrig i USA (mellan "pro-life" och "pro-choice") har resulterat i att oönskade tonåringar mellan 13 och 18 år kan lämnas in för att "nystas upp" - dvs återanvändas som delar.
Det är en läskig vision han har, Shusterman, och den är på sina ställen så otäckt trovärdig att jag ryste i hela kroppen.
Karaktärerna är levande och trovärdiga i all sin gråskala (världen är trots allt inte svart och vit) och boken håller en rask men fullt hanterbar takt. Man bryr sig, och man kan inte låta bli att fundera... Tänk om...?

Det här är en bok som borde läsas av alla som någon gång funderat över rätt och fel, framtiden eller mänskliga rättigheter. Dessutom borde den läsas av alla som INTE funderat på detta, för det borde de.

En helt fantastisk bok.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En förtjusande man

Det här är, i mitt tycke, Marian Keyes allra svagaste...

23 april 2013

Det här är, i mitt tycke, Marian Keyes allra svagaste bok.
Pladdriga kapitel, med fyra olika berättarröster, kunde tveklöst kortats ner en hel del. För att vara en så kallad "chick-lit", är detta en tegelsten. Jag har också svårt för vissa av "berättarrösterna".

Allvarliga ämnen blandas med humor på ett sätt som ibland är charmigt (jag höll på att skratta mig fördärvad åt beskrivningen av arbetslöshetsersättningscirkusen. Sidan 105, om jag inte missminner mig.), ibland aningen förvirrande och ibland rakt av irriterande. I de flesta av Keyes böcker kan jag sätta mig in i huvudpersonens perspektiv, men i denna bok har jag mycket svårt för att komma förbi min intensiva och instinktiva avsmak för den "förtjusande mannen" och boken lämnade mig med en bitter eftersmak och en gnagande känsla av irritation.

Rekommenderas för Keyes mest dedikerade fans, men är inte något jag skulle tipsa om, annars.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

SLATED Trilogy: Slated

Genomtänkt dystopi

30 juli 2012

Tänk om man kunde radera alla minnen och hela personligheten hos människor som begått fruktansvärda brott. Tänk om terrorister kunde ges en ny chans, utan möjlighet att bli aggressiva.
Vilken utopi.
Kanske inte, för det är sällan saker går riktigt som det ska - och vem bestämmer egentligen vem som är en "brottsling" eller ej?

Den här boken är en tankeväckande vision av en relativt snar framtid, och här lever människor som fått en ny chans, som blivit "Slated" sida vid sida med befolkningen. De bär en liten monitor, en Levo, på handleden, som kontrollerar så att de inte blir aggressiva eller alltför nedstämda. Då får de en black-out.
Kyla är Slated. Hon vet inte alls vem hon varit, och vill hon ens veta? Om hon varit brottsling eller rent av terrorist, är det något hon vill känna till?
Sakta börjar hon dock undra om de där drömmarna hon har kanske är minnen, och... hur kommer det sig att Kyla inte reagerar likadant på sin Levo som alla andra?... Kyla är annorlunda.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vego hela dagen!!!

Fantastisk bok för alla åldrar!

18 mars 2020

Fick tips om denna bok av en vän, efter att jag höjt Mattias nya bok "Vego Snabbt och Enkelt" till skyarna, och passade på att fynda den på rean. Kan bara säga att den är ett FYND även till fullpris. Mattias är grym på att sätta ihop smaker och recepten är enkla, snabba, goda och oftast billiga. En klockren baskokbok för de där vardagsrecepten alla behöver ha i sin repertoar. Dessutom är den snygg att titta på, med sin serietidningsinspirerade layout. Full pott!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dare You To

Bra, men inte i närheten av första boken.

13 februari 2014

Jag har lite svårt för Beth. Kanske inte så lustigt, då, att jag inte föll pladask för boken? Sen känns bad girl/good boy-biten lite väl klichéartad och jag kände inte alls så starkt för karaktärerna som för Noah och Echo.
Välskrivet och läsvärt, men ingen wow-upplevelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej
Finnikin of the Rock

Andlöst vackert skriven historia som rör och berör

13 februari 2014

Det var länge sedan jag blev så tagen av en bok. Stundtals kunde jag bara läsa en sida i taget, om ens det, innan jag var tvungen att lägga ifrån mig boken och bara _smälta_ alla känslor och intryck.
Melina Marchetta tar fantasy-genren till en helt ny nivå och hennes berättanderöst är stark, driven och oändligt vacker. Hon beskriver känslor på ett fantastiskt sätt och en enkel rörelse eller kommentar i en av hennes böcker ger mig gåshud där storslagna, dramatiska gester i andra böcker mest kan få mig att gäspa.
Jag rekommenderar den här boken varmt!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Heaven

De första paragraferna fångade mig och förtrollade...

23 april 2013

De första paragraferna fångade mig och förtrollade mig...
...sedan bar det iväg på en ytterst ojämn resa. Stundtals är boken en makalöst trollbindande saga för vuxna, stundtals är den en frustrerande samling meningar som bara känns nedslängda på papper. Språket är i mångt och mycket fantastiskt. Det är högstämt utan att vara lyriskt, det är poetiskt utan att bli fånigt - men dessvärre tycks själva historien bakom alla de vackra orden sakna både riktning och (ibland) mening.

Jag hade gärna älskat den här boken. Jag önskade att den hade fångat mig hela vägen igenom, men i slutänden kändes den lite som en retuscherad modellbild där ytan är glansigt perfekt, men inte riktigt speglar verkligheten.

2 stjärnor för själva berättelsen, en halv för en bra idé och en halv för det, då och då, så underbara språkbruket = 3 stjärnor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Turkiets sydvästkust

Repetitiv och ytlig

25 januari 2013

En helt okej bok, om man inte vill veta så väldigt mycket... Topplistorna är ibland underhållande, ibland helt meningslösa, och boken tenderar att fokusera väldigt intensivt på vissa saker som återkommer om och om igen, snarare än att erbjuda bredd i sina tips.

Den hänvisar dessutom till andra sidor med beskrivningar av samma sak, som inte är mer informativa än den första var, vilket är ganska irriterande.

En MYCKET kort ordlista ingår, men den är inte fonetisk och därför föga hjälpsam.

En rolig bok,om man vill lära sig en liten gnutta mer om Turkiets sydvästkust, men inte en reseguide att rekommendera, då tipsen dels (som sagt) upprepar sig och dels är ganska fåtaliga, per ort.
Ska du inte resa runt på HELA sydvästkusten, och har kort om tid på varje ställe, rekommenderar jag därför att du letar efter en annan bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej