Användarprofil Mikael Drakenberg / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mikael Drakenberg

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 11

Svenska

Mycket tankeväckande

13 september 2018

En bok som väcker tankar kring hur det egentligen ligger till med migrations- och integrationspolitiken. Dock får man läsa det som står med kritiska ögon, eftersom författaren är en kontroversiell journalist.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I rikets tjänst

Jättespännande läsning

10 mars 2015

Vill du läsa en bok i deckarformat, men samtidigt få förståelse för hur underrättelsetjänst fungerar då kan jag varmt rekommendera denna spännande bok. Den har en direkt koppling till de föregående böckerna som Anders Jallai skrivit om Anton Modin.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The Culture Map

Ett måste för företag på den globala marknaden

9 februari 2015

Den här boken kan jag varmt rekommendera till alla entreprenörer, företagare och företag som idag jobbar med kunder i andra länder. Boken hjälper er att förstå skillnaderna mellan olika länders kulturer, vilket direkt påverkar era affärsrelationer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I'm a Cebra on the digitized savanna - are you? : ho...

Det digitala arbetslivet är här!

17 maj 2016

Vi lever i en tid där det sker mycket snabba teknologiska förändringar, vilket också påverkar arbetslivet. Förr var jobbet en fysisk plats som vi gick till. Nu med nya teknologier, smartphones, snabba bärbara datorer, wifi osv, så är jobbet något vi gör oavsett var vi befinner oss. Det leder i sin tur till att du behöver bli ännu bättre på att nätverka både online och ute i verkligheten.

Det innebär också att du har ansvaret för ditt eget lärande och att hänga med i utvecklingen. Här handlar det både om att lära sig nya plattformar och nya sätt att kommunicera.

Även ledarskapet har kommit att förändras då det handlar mindre om kontroll och istället handlar det om att att vägleda, coacha och därmed få ut det bästa ur varje människas potential.

Framgång handlar inte bara om hur mycket pengar det finns på banken, utan också om att leva upp till dina värderingar och att tillämpa ett entreprenöriellt förhållningssätt.

Slutligen så har ekonomin kommit att förändras i grunden och idag talar många om delningsekonomin och The Internet of things.

Så, vill du lära dig det senaste om det digitala arbetslivet, så rekommenderar jag varmt denna nya bok som Cathrin Frisemo har skrivit.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stick ut! Bygg ditt personliga varumärke och gör en ...

Bygg ditt personliga varumärke!

13 maj 2015

Med framväxten och den enormt snabba utvecklingen av sociala medier, så ligger boken helt rätt i tiden. Alltfler individer och företag marknadsför sig via olika sociala plattformar, däribland LinkedIn.

För att du ska synas och sticka ut på rätt sätt, så är det helt centralt att välja rätt plattform och att ditt budskap är tydligt och anpassat efter din målgrupp.

LinkedIn kräver lite mer av användaren vad gäller att utveckla en professionell framtoning, jämfört med andra plattformar som är mer lättsamma. På LinkedIn handlar det om professionellt nätverkande och då måste du ha en professionell profil med allt ifrån professionella fotografier av dig själv till att du kan tala om för kunder eller uppdragsgivare vad som gör dig unik. Det är först då när du har visat detta och när du nått fram till kunden eller uppdragsgivaren som du har lyckats.

Men, det kräver som sagt en hel del arbete, bland annat bör du kunna visa vad du har åstadkommit i samband med tidigare jobb och uppdrag, och det på ett säljande sätt som väcker intresse.

Så, den här boken rekommenderar jag varmt för alla som ska bygga ett personligt och professionellt varumärke oavsett om du är arbetssökande eller uppdragstagare, eller entreprenör.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

The iAmerican

4:e boken om Michael Bennit

9 april 2015

En mycket läsvärd och underhållande bok om Kongressmannen Michael Bennit. Här får man en insikt i hur spelet kan gå till i verkligheten, även om det här är en bok som skrivits som fiktion. Mycket av det som nämns i form av påtryckningar (lobbyism) är tyvärr vanligt i amerikansk politik där mycket handlar om pengar för att köpa inflytande. Det här är som sagt var den 4:e boken i serien om Michael Bennit och hans kampanjteam som är så kallade "oberoende" i relation till etablerade demokrater och republikaner. Det gör boken underhållande, eftersom de oberoende normalt inte är något som det läggs särskilt mycket energi på i verkligheten eftersom de är så små och få även om de ofta har pengar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Cybercrime and Society

En väldigt relevant bok om nätets baks

9 april 2015

Den här boken kan jag varmt rekommendera då den innehåller väldigt mycket som vi behöver ha kännedom om i dagens högteknologiska samhället. Aldrig tidigare har vi varit så beroende av nätet som idag, och det medför stora risker för både barn, ungdomar och vuxna. Cyberbrott av olika slag är tyvärr vardag, och drabbar både individer och företag. Därför behöver alla som jobbar med Internet som verktyg eller som använder det för privat bruk läsa den här boken och öka sin egen medvetenhet kring vad som faktiskt kan hända om man inte är försiktig. För, sanningen är tyvärr den att idag sprider vi både medvetet och omedvetet personlig information. I vissa fall hamnar denna information utan vår vetskap hos tredje part, då information säljs till högstbjudande. Information som då hamnar i fel händer, kan slå tillbaka mot oss själva i form av identitetskapningar och andra IT-relaterade brott.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Primary Target

Jättespännande

21 mars 2015

En otroligt välskriven och spännande bok som det var svårt att lägga ifrån sig. Författaren är verkligen duktig på att beskriva skeenden så att man nästan känner sig där fysiskt. Speciellt när han beskriver hur konflikten mellan USA och Iran, så ligger det mycket nära den officiella sanningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Day Zero

Wow, vilken spännande bok

10 mars 2015

Denna bok om huvudfiguren Jericho Quinn får du inte missa. Boken är spännande från första till sista sidan. Även kollegor till Quinn som varit med i tidigare böcker får du stifta bekantskap med här, och du kommer inte att vilja lägga ifrån dig boken förrän du läst sista sidan. Så, jag kan varmt rekommendera denna och tidigare böcker av författaren Marc Cameron.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej