Användarprofil Idas Recensioner @idasrecensioner / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Idas Recensioner @idasrecensioner

Antal betyg: 67
Antal recensioner: 67

Käre Edward

En välskriven berättelse om vänskap och förlust

12 januari 2022

Jag har svårt att sätta ord på mina tankar kring denna berättelse. Det är en hjärtskärande roman om att lära sig leva efter en tragedi, och det är en roman om människors sammanflätade liv och sorghantering. Käre Edward är en välskriven och snabbläst bok som tog mig med storm.

Jag fastnade snabbt för Edward och Shay; deras berättelse visar hur viktigt det är med vänskap och närhet efter sorg. Jag fastnade även för alla välskrivna dialoger, miljöbeskrivningar och tankegångar som fick mig att tänka till och djupt känna med karaktärerna. Jag blev ledsen, fick rysningar och förstod, genom bokens tydliga beskrivningar, hur Edward tänkte och varför han ibland kändes försjunken i sig själv.

Alla som någon gång åkt flygplan känner nog igen sig i att man ibland blir lite flygrädd, och Ann Napolitano har beskrivit flygresenärernas tankar på ett förståeligt och berörande sätt. Berättelsen innehåller en stor mängd karaktärer, men trots detta blev jag aldrig förvirrad över vem som var vem.

Käre Edward är en välskriven och läsvärd roman som berör och skapar känslor. Den passar utmärkt för er som vill läsa en djup, genomtänkt berättelse om vänskap, familj och förlust. Starkt tips!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörka strömmar

Trollbindande, händelserik och oerhört välskriven!

4 november 2021

Återigen visar Philippa Gregory vilken fantastisk författare hon är. Mörka strömmar är en händelserik och intressant berättelse som bjuder in läsaren till 1600-talets London, New England och Venedig. Det är en berättelse om mörka hemligheter, djupa familjeband och makt där välskrivna dialoger och fint gestaltade miljöer har ett bra fokus.

Handlingen är snabb men samtidigt välskriven och djup, det finns många händelserika kapitel och spännande scener som etsar fast läsaren och gör det svårt att sluta läsa. Neds berättelse i New England var intressant med alla välskrivna karaktärer, men samtidigt kändes den något onödig till bokens helhet. Jag hade hellre sett ett fokus på Sarahs berättelse i Venedig, och hur hon utforskade en, för henne, helt annorlunda och spännande värld.

Jag fastnade lite extra för Sarah och hennes charmiga och mogna personlighet, men det var samtidigt spännande och härligt att få återse så många älskvärda karaktärer från Tidvatten. Philippa Gregory har en fin svärta i alla hennes karaktärer vilket skapar ett bra djup. Jag tycker om att boken innehåller korrekta historiska detaljer och karaktärer, vilket dessutom skapar en fin trovärdighet till berättelsen och gör boken ännu mer intressant och genomtänkt.

Generellt är Mörka strömmar en välskriven historisk roman fylld av unika karaktärer och intressanta dialoger. Det är diskussioner om makt, pengar, samhälle och krig vilket gör berättelsen fängslande och dramatisk. Om ni tyckte om Tidvatten är detta ett måste för er, men även för alla er som tycker om historiska romaner med ett bra fokus på miljöer, karaktärer och familjeband. Trollbindande, händelserik och oerhört välskriven!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Herrens år 1399

En unik och intressant mordberättelse!

22 september 2021

Herrens år 1399 är en unik och välskriven pusseldeckare som genom historiska detaljer och väl genomtänkta karaktärer för läsaren genom en intressant läsning. Dick Harrison skriver på ett följsamt och tydligt sätt, där historiska detaljer hela tiden får ett fokus. Dock kände jag mig ibland något uttråkad av alla historiska delar, då det är långa stycken om sådant som inte berör mordet i fråga.

Karaktärerna är väldigt intressanta och gestaltade på ett fint sätt. Jag tyckte verkligen om Thierry och hans fundersamma tankar, och jag njöt av att följa berättelsen från hans perspektiv. Men jag hade velat ha ett mer fokus på deckar-delen av boken, för nu kändes handlingen ibland lite som en faktabok där författaren pressar fram historia på läsaren.

Handlingen är välskriven och många gånger också väldigt spännande, jag märker hur mycket tid och tanke som ligger bakom berättelsen, karaktärerna och mordet vilket skapar ett fint djup i handlingen. Det var spännande att läsa en deckare som utspelar sig 1399, och det gjorde mig också nyfiken på detaljerna om Thierry och andra karaktärer. Dick Harrison har verkligen skapat en intressant och nytänkande bokserie, och trots att jag inte läst den första delen av serien kunde jag enkelt följa med i berättelsen.

Herrens år 1399 är en unik och intressant deckare som alla historieälskare kommer njuta av att läsa. Jag som inte är så intresserad av historia hade svårt för alla historiska delar, men jag kan tänka mig att denna bok kommer uppskattas lite extra av er som vill läsa om Gotland år 1399 sammanflätat med en välskriven och unik mordberättelse.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sånger om kärlek och krig

Välskriven berättelse om kärlek, familj och krig

6 januari 2022

Sånger om kärlek och krig är en välskriven berättelse om hemligheter, krig, kärlek och vänskap. Det är en tegelsten som är läsvärd in i minsta detalj, för varje kapitel och varje sida innehåller genomtänkta moment och berörande scener.

Handlingen är skriven i ett långsamt tempo, men den blir samtidigt aldrig enformig eller långtråkig. Jag satt under hela bokens gång försjunken i familjen Deverills berättelse, och förälskade mig i både karaktärer och miljöer. Santa Montefiore har verkligen lagt energi på att beskriva Irlands landskap på ett gemytligt och charmigt sätt vilket formade hela berättelsens känsla och ton. Kitty blev en del av Irland, och Irland blev en del av Kitty.

Karaktärerna var väldigt enkla att tycka om, och jag fastnade snabbt för Kittys äventyrliga och härliga egenheter. Kitty är den karaktär jag kände mest för, och jag längtade hela tiden till hennes kapitel. Trots att boken innehåller en hel del karaktärer var det enkelt att urskilja och följa med dem i deras olika liv. Alla karaktärer kändes dessutom unika och trovärdiga; Santa Montefiore har verkligen lyckats skapa detaljrika och välskrivna personligheter.

Generellt är Sånger om kärlek och krig en läsvärd och magnifik berättelse som jag starkt kan rekommendera er alla att läsa. Det är en välskriven bok fylld av charmiga karaktärer och magiska miljöer, och det är ingen bok jag kommer glömma i första taget. Jag ser mycket fram emot nästa del i serien om familjen Deverill!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tre systrar

Gripande, välskriven och oerhört läsvärd

16 december 2021

Vilken gripande resa Tre systrar berättar. Jag blev berörd på djupet av bokens karaktärer och handling, och jag hade svårt att släppa den de första dagarna efter jag läste ut den. Det är en bok om överlevnad, mod, kärlek, hat och tre systrars hemska kamp för deras liv.

Trots bokens 400 sidor är den snabbläst och omöjligt att lägga ifrån sig. Cibi, Magda och Livia är gestaltade på ett fint sätt och jag kunde se deras kamp och styrka framför mig. Under hela berättelsens gång blev jag oerhört berörd av alla hjärtskärande moment, ibland så starkt att jag var tvungen att lägga ifrån mig boken och andas ett par minuter.

Heather Morris har beskrivit systrarnas berättelser och deras överlevnad på ett genuint och välskrivet sätt vilket fångar läsarens intresse och skapar känslor; jag fick rysningar, tårar i ögonen och kände mig arg och ledsen under hela bokens gång. Jag blev speciellt tårögd vid bokens slut, för där får man läsa om systrarnas familj och hur deras liv så ut efter förintelsen - vilket gav mig en känsla av hopp och gemenskap.

Tre systrar är en bok som måste läsas. Det är en välskriven, känslosam och upprivande roman som gång på gång berör och gestaltar vikten av att komma ihåg förintelsen och dess offer. Heather Morris har skrivit en läsvärd roman som jag inte kommer glömma i första taget. Starkt tips till er alla!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Julmiraklet

Vilken härlig julkaramell!

3 december 2021

Vilken härlig julkaramell! Julmiraklet är en mysig och snabbläst julroman som utspelar sig i en mysig, lantlig miljö. Jag fastnade redan på första sidan, och ville hela tiden läsa mer om Daniel och Sara. Caroline Twamley har dessutom sammanflätat nutid och dåtid på ett fantastiskt sätt. Detta är en bok man blir helt försjunken i!

Karaktärerna är alla charmiga och trovärdiga. Jag kunde se alla karaktärernas manér och egenheter framför mig vilket höjde min nyfikenhet och mitt engagemang under läsningen. Jag ville gosa med Ford, prata om livets upp -och nergångar med Sara och diskutera böcker och historia med Daniel. Julmiraklet bjöd verkligen på en mysig läsning; jag smålog, skrattade och kände med karaktärerna under hela bokens gång.

Handlingen är något förutsägbar men samtidigt otroligt vacker och magisk. Berättelsen innehåller både glädje och svärta, vilket gjorde läsningen dynamisk och trovärdig. Naturen är dessutom väl gestaltad med massor av vit snö, julpynt och varma brasor.

Julmiraklet är en berättelse värd att läsas; det är vacker natur, mysiga relationer och intressanta dialoger. Jag fick enorma julkänslor under hela berättelsens gång, vilket gör detta till en perfekt bok att läsa under julhelgen. Välskriven, mysig och full av julmagi!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När livet har andra planer

Underhållande, lättsam och oerhört charmig!

26 oktober 2021

Vilken underbar och charmig feelgood! När livet har andra planer är en underhållande och lättsam roman om Frida och Mårten som, trots många pinsamma händelser och tråkiga missförstånd, verkar passa varandra perfekt. Anna Alemo har skrivit en feelgoodpärla som jag fastnade för direkt.

Handlingen har ett högt tempo och samtidigt ett fint djup med både glädje och svärta. Anna Alemo har gestaltat karaktärerna och miljöerna på ett fint sätt; jag kunde se varenda detalj och varenda karaktär framför mig. Miljöerna är dessutom helt underbara, och jag hade gärna velat bo och leva i Fridas lilla mysiga lägenhet och njuta av solen på hennes lilla balkong.

Karaktärerna är alla trovärdiga och unika. Fridas små (något pinsamma) egenheter och Mårtens snälla och gemytliga personlighet är härliga att få läsa om, och jag smålog, skrattade och fnissade under hela bokens gång. När livet har andra planer var en fröjd att ta sig igenom, och jag kunde omöjligt sluta läsa när jag väl hade börjat.

Jag kan starkt rekommendera När livet har andra planer till alla feelgoodälskare, för denna charmiga berättelse kommer jag inte glömma i första taget. Det var en härlig start på serien om Frida och Mårten, och jag ser väldigt mycket fram emot nästa del. Underhållande, lättsam och charmig in i minsta detalj!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rovmärkt

En av de bästa fantasyböckerna i år!

26 september 2021

Oj, oj, oj. Lovisa Wistrand har skrivit en fantasy där kärlek, mod, styrka och gemenskap står i centrum. Jag blev förälskad i karaktärerna, världen, miljön och handlingen och jag kan inte göra annat än ge Rovmärkt högsta betyg. Etara är en fantastisk karaktär och läsaren får följa med i varje steg av hennes karaktärsutveckling, hon går från en förvirrad tjej till en stark och modig kvinna som möter alla motgångar i sin väg.

Dessutom bjuder boken på en pirrig, spirande och lekfull kärlek som läsaren blir beroende av. Jag hade mer än gärna velat läsa en hel serie om Etara och Tsaro, och fått fortsätta följa deras liv och äventyr i Afrika. Rovmärkt är välskriven och genomtänkt in i minsta detalj, och jag förundras över hur Lovisa Wistrand har sammanflätat en otroligt vacker miljö med unika och djupa karaktärer.

Lovisa Wistrand har dessutom skrivit en aktuell bok där orättvisor har fokus; en värld där huvudkaraktärerna kämpar mot djurplågeri och tjuvjakt, och där alla fantastiska djur i Afrika får stå i centrum. Jag tycker om att författaren har flätat ihop aktuella, hemska problem med en spännande och väl genomtänkt handling.

Generellt är Rovmärkt en av de bästa fantasyböckerna jag läst i år. Om ni tycker om lekfull kärlek, oväntade vändningar och fantastiska djur i deras naturliga habitat är detta en perfekt bok för er. Lovisa Wistrand är en skicklig författare, och återigen har hon skrivit en bok värd att läsas. Starkt, starkt tips!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fyra årstider på Ivy Lane

En charmig oas fylld av blommande relationer

12 augusti 2021

Fyra årstider på Ivy Lane är en mysig, charmig och lättsam roman som har allt en bra feelgood ska ha. Läsaren får möta flera djupa, trovärdiga och mysiga karaktärer och handlingen är välskriven och härlig in i minsta detalj.

Författaren har skapat en charmig oas på Ivy Lane, det är inbjudande, trivsamt och familjärt. Jag hade mer än gärna velat ha en kolonilott där och mött alla unika karaktärer. Läsaren får följa karaktärerna genom fyra årstider vilket gav ett fint djup till både handling och personligheter, det kändes genomtänkt och unikt att få följa karaktärerna på det sättet.

Fyra årstider på Ivy Lane är en familjär feelgood som jag mer än gärna hade velat ha en fortsättning på. Jag fastnade snabbt för alla karaktärer och jag log, skrattade och fick glädjetårar under hela läsningens gång. Det var underbart att få läsa om Tilly och hennes resa till gemenskapen och samhörigheten på Ivy Lane. Tänk att få leva bland alla härliga karaktärer i denna bok, det hade jag inte tackat nej till.

Fyra årstider på Ivy Lane är den perfekta sommarboken som jag varmt, varmt kan rekommendera till alla feelgoodälskare där ute. Charmig, lättsam och oerhört mysig!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej