Användarprofil Creativitet / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Creativitet

Antal betyg: 25
Antal recensioner: 19

Morgondagboken : rensa dina tankar och få klarhet in...

Det här är ingen bok utan en exklusiv dagbok

23 augusti 2021

Den här boken har inget färdigt innehåll annat än en välkomsttext med lite tips. Allt annat innehåll författar du själv. Så det är egentligen endast en exklusiv skrivbok. Men om man som jag tycker om att skriva i en skrivbok av hög kvalitet så är den väl värd att investera i.
Själva boken är välgjord och skön att hålla i samt skriva i. Papperskvalitén är lite tjockare än normalt och suverän att skriva på. Likaså sudda om och om igen utan att rugga upp pappret. Hela boken känns handgjord och exklusiv. Den är en fröjd att ta fram och att skriva i och har en matt, vackert präglad utsida i diskret ton som påminner om skinnband. Pärmar som samtidigt lockar till att dekorera med någon personlig målning i akrylfärg eller med permanenta markers den dag den blivit lite tummad, fläckig och sliten.......

Jag har tre av Sannas böcker och använder dem parallellt och de är riktigt snygga att ha tillsammans på skrivbordet. Det enda som kan störa mig en aning är djuptrycket av författarens namn på pärmryggen. Det känns "fel" där då detta är en dagbok som köparen skriver i och inte en bok skriven av en författare. Rekommenderar jag den? JA! Att skriva dagbok i en fin bok är alla väl unnat....

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för köksträdgården

Den enda odlingsbok du behöver!

20 februari 2022

Jag har hyllmeter i min bokhylla som handlar om trädgård och odling men det är denna, Lena Israelssons bibel, som jag alltid hamnar tillbaka till ändå vad jag än må behöva veta. Man behöver ingen annan bok, den här är så komplett som den kan vara. Min är en tidigare utgåva än denna så en del kapitel har uppdaterats sen min är tryckt, men det bryr jag mig inte så mycket om. Jag har antecknat och strukit under så mycket i "min trädgårdsbibel" att jag ändå aldrig vill byta ut den.
Ska du köpa EN riktigt bra och tydlig trädgårdsbok- köp denna!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bokbussen kommer vid midnatt

En underbar bok och ett lättläst språk...

23 augusti 2021

En härlig och språkmässigt nästan fulländad feelgood bok att sluka som dessutom baseras på en verklig händelse. En debutant som verkligen ger mersmak. Det här är en bok att läsa i hängmattan eller i mysiga soffhörnet. Jag vill ha mer av Sofie Axelzon!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boosta dig själv : bli tryggare, starkare och få bät...

En bok som man längtar efter att ta fram

23 augusti 2021

En underbar bok för eftertänksamhet och analys av sitt inre. Jag har tre av Sannas böcker och det är den här jag gillar allra mest. Jag använder alla tre parallellt och den här tar jag fram varje söndag och analyserar veckan som gått. Jag längtar efter de söndagarna. Det blir som att göra något sorts bokslut av veckan som gått. Boken är exklusiv, pappret lite tjockare och av mycket god kvalitet att skriva på. Illustrationerna av Linda Palm är helt galet fina! Stilistiska och inspirerande till att skriva slingriga texter/ dikter på. Alla böckerna är galet fina att ställa väl synliga på skrivbordet.

Observera att det ingenstans framkommer hur många veckor den gäller så det är lätt att tro den innefattar ett år, det gör den inte. 40 veckor kan man analysera med hjälp av boken.

I mitt tycke en fin presentbok till den som har allt och som är intresserad av personlig utveckling!

Det vore kul med en uppföljare med nya intressanta uppgifter eftersom den ändå inte känns som en bok där man vill göra om samma saker igen. Optimalt vore om den då skulle innefatta 52 veckor.....

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Planera för din hälsa : ett verktyg för att ta hand ...

Vacker och välplanerad men tyvärr inte 12 månader

23 augusti 2021

Otroligt FINA / vackra böcker denna serie! Jag har köpt tre olika. Den här är nog, tyvärr, den jag blev mest besviken på. Inte på själva innehållet utan på att det ingenstans framgår att den inte innefattar planering för ett helt år utan endast rymmer 8 månader vilket känns ganska abrupt och konstigt. Jag gör en omställningsresa och tycker att bokens innehåll passar mig mycket bra planeringsmässigt. Enkelt och funktionellt. Men 8 månader? Hmmm...

Ser att några är negativa till att det går att fylla i "menscykel" och "månfas", två saker jag inte heller är intresserad av men jag ser inga problem med att använda de funktionerna till annat istället. "Menscykel" har jag strukit över och ersatt med en för mig viktigare uppgift och månfas (som bara är en liten cirkel att fylla i) använder jag till att färglägga grön, gul eller röd för mitt generella mående den dagen. Ett toppensätt att snabbt få en översikt hur dagen var!

Papperskvalitén är lite tjockare än normalt och suverän att skriva på. Likaså sudda om och om igen utan att rugga upp pappret. Hela boken känns handgjord och exklusiv. Den är en fröjd att ta fram och att skriva i och alla tre böcker har matta, vackert präglade utsidor i diskreta toner och påminner om skinnband. Pärmar som samtidigt lockar till att dekorera med någon personlig målning i akrylfärg eller med permanenta markers den dag de blivit lite tummade, fläckiga och slitna....

Men som sagt så här avslutningsvis, jag blev väldigt besviken att det inte framgår att den inte rymmer ett helt år, hela fyra månader saknas..... trist.
Men hade den inrymt 12 månader hade den fått full pott!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Torka mat : allt du behöver veta om utrustning och m...

En supersmart uppslagsbok som innehåller det mesta

10 juni 2022

...om torkning av allt möjligt ätbart.
Att torka mat har blivit ett stort intresse för mig som odlar mycket och även plockar mycket i naturens skafferi. Jag har lånat många böcker på biblioteket om som handlar om att torka mat tills jag hittade föregångaren till denna. (näst sista utgåvan) Den insåg jag att jag vill ha i min egen bokhylla. Ännu lyckligare blev jag åt den här utökade utgåvan.
En mycket bra bok för den som är intresserad av hur och vad som passar att torka. Likaså friluftsmänniskor som vill skapa sin egen färdkost som är nyttig och lätt.
Väl investerade pengar i förhållande till hur gedigen kunskap som finns mellan pärmarna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jord

En viktig bok

16 maj 2022

Jorden är där allt liv börjar och slutar. För att få ett hållbart kretslopp måste vi sluta köpa jord som endast är torvblandningar på säck som bryts från våra viktiga torvtäkter. Att skapa egen jord är egentligen inte alls svårt. Förr räfsade jag ihop trädgårdens löv i säckar och lämnade på återvinningen, idag går inget till spillo. Allt åker tillbaka i odlingarna. Löv, kvistar, gräsklipp och matavfall. Jag har en fantastisk jord att odla i utan att köpa en enda säck industriell fusk-jord. En bok värd att läsa för att verkligen förstå hur mycket mer jord är än något som håller upp krukväxten i krukan.....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag är din flickvän nu

Lika underbart träffsäker som de andra...

16 maj 2022

Ingen kan måla svart humor så träffsäkert som Nina Hemmingsson. Oumbärlig längst fram i bokhyllan eller varför inte framme på bordet?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mina vackra ögon

Träffsäker som alltid.

16 maj 2022

Jag undrar: KAN man annat än älska Nina Hemmingssons svarta och träffsäkra humor?
Hennes böcker förgyller den gråaste dag..... 10 av fem möjliga!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej