Användarprofil Leif Åke / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Leif Åke

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 6

Putins folk : Rysslands tysta majoritet

En ögonöppnare

10 november 2020

Mycket intressant läsning. Ryssarnas syn på Putin är tydligen helt annorlunda än den vi får serverad här i västvärlden. Även om han kanske inte är folkvald i allmän bemärkelse så har han uppenbarligen ryska folket bakom ryggen. Ryssarna har lita annan syn på tillvaron än vad vi har, man har lite andra referensramar med figurer som Jeltsin och Gorbatjov i bagaget.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bilden av Sverige : en personlig resa

Läsvärd trots brister

10 november 2020

Tonen i boken är lite raljerande och mycket skriven i "jag"-form med väldigt personliga reflexioner. Mycket anekdotisk argumentation. Samtidigt lyckas Janouch beskriva bilden av ett Sverige i förfall ganska väl, även om en del verkar överdrivet. Bäst blir boken när hon intervjuar poliser och andra som lever i den verklighet boken beskriver. Boken saknar en röd tråd, men är ändå absolut läsvärd. Man undrar vart vårt Sverige egentligen är på väg? Går utvecklingen att vända?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vit död

En märklig historia

19 april 2022

Författaren verkar märkligt okunnig om polisarbete. Handlingen i korthet: en person hittas död, uppenbarligen mördad. En tid senare hittas ytterligare en person död efter att ha fallit från hög höjd. Polisen bestämmer sig då för att fallet är löst. Den andra personen som dött har "naturligtvis" mördat den första och sedan drabbats av samvetskval och tagit livet av sig. Case closed! Utan vare sig motiv, teknisk bevisning eller vittnen. Storyn verkar skapad av en tolvåring, hur kan denne författare utmålas som "världen bästa deckarförfattare" av Times? Obegripligt.
Även personporträtten är platta och svåra att engagera sig i, det går inte att sympatisera med någon av de inblandade när allt är så taffligt berättat. Förhoppningsvis är detta bara ett olycksfall i arbetet av denna författare, det behövs betydligt mer arbete och research för att få ihop en gripande och trovärdig kriminalroman.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gården

Fängslande spänningsroman

10 november 2021

Redan i de inledande raderna är man fast, och vill bara komma vidare i berättelsen. Bit för bit rullas en ruskig historia upp framför ögonen på läsaren. Spännande blir det också.
Jag ser fram mot den tredje delen, och hoppas att den håller samma klass som Gården.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bottenskrap

Spännande

10 augusti 2021

Horst skriver på ett sätt som sätter själva kriminalfallet i fokus, istället för att som många andra författare försöka göra boken intressantare genom att lägga till bisarra företeelser runt omkring. Mycket bra, historien i sig är så fascinerande att man inte kan lägga ifrån sig boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad gör en bank?

En viktig bok

21 december 2020

Lättläst och intressant. Borde ingå i skolundervisningen. Här finns mycket som man inte hade en aning om när det gäller hur banker och ekonomi fungerar och som alla borde veta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej