Användarprofil Marcus Peterson / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Marcus Peterson

Antal betyg: 1
Antal recensioner: 1

Python från början

Bra bok, men den här sina probem

1 november 2021

Jag skulle verkligen säga att jag älskar denna bok, jag har läst den så många gånger nu att min bok har blivit skrynklig. Men som med allt man älskar finns det alltid förbättringar

Den innehåller mycket uppgifter och övningar som du får göra.
Den är läsvärd med många sidor.
Enda nackdelen kan jag tycka är den är väldigt "matte-tung" vad jag menar med det är att det känns som att författaren i många fall "tror" att den som läser denna bok för Python också kommer vilja använda Python för att göra mycket matematik.

Visserligen så kommer det alltid var lite matematik som du måste göra när du skriver Python kod i din vardag eller i arbetslivet. Många arbetsuppgifter idag som involverar Python kräver inte speciellt mycket matematik, förutom i de fall med ML, NN, statistisk analys, ingenjörsarbete, etc. Då rekommenderar jag hellre Python för ingenjörer, där du får lära dig Anaconda

Studerar du till att bli Full-stack utvecklare t.ex. så är mängden matematik i denna bok onödig för dig och du borde spendera mer tid att förstå back-end programmering och inte hur du kan t.ex. programmera Euklides algoritm eller fibonacci sekvensen, även om dessa är lärorika övningar så ger de inte alltid vad du vill få ut av övningen.

Jag kan tro att bokens "matte-tunga" fokus beror på att Jan Skansholm själv spenderat mycket av sin karriär inom den akademiska världen.

Men skulle verkligen säga att trots detta så har det ändå hjälpt mig personligen att bli lite bättre i mitt matematiska tänkande och Python för den delen.

Ibland kan jag tycka att tempot är lite för snabbt i boken. Och en del sidor gör tvärtom och över-informerar utan att egentligen har förklarat på ett pedagogiskt sätt.
Jag hade hellre betalat ett dyrare pris för en bok som var några hundra sidor längre med mer informativa bilder. Om det innebar en mer djupgående och visuell förklaring kring vissa koncept (Som t.ex. nästlade for-loopar)

Detta är inte rekommenderat till någon som vill ha en lättläst bok om Python.
Då skulle jag hellre rekommendera Python for kids.
Men överlag, vill du ha en lärorik men också utmanande bok så köp denna. Trots alla nackdelar så skulle jag ärligt talat ändå rekommendera denna bok till dem flesta som vill börja lära sig Python.

Den är också klockren som referensbok då i dem flesta kapitel har Jan Skansholm också inkluderat en gul ruta där han listar alla inbyggda funktioner som har med det som du lär dig om i det specifika kapitlet du läser.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej