Användarprofil Maria T / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Maria T

Antal betyg: 11
Antal recensioner: 11

Bakom din rygg

Spännande, välskrivet men något förutsägbart

24 maj 2018

Jag har läst samtliga böcker av Sofie Sarenbrant, tycker om drivet i hennes texter, och karaktärerna. Denna bok skiljer sig till stor del från de tidigare, och det är inte så många personer det kretsar om, inget som gör berättelsen sämre, men det är något som gör att det hela blir lite förutsägbart. Som en "bra" TV-deckare, inte en "jättebra" men väl godkänt, och tycker absolut den är läsvärd, dock kanske rätt snabbt glömd.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Om allt vore annorlunda

Önskar att alla tar chansen att läsa denna pärla

11 januari 2019

Tre berättelser med åttio års tidsskillnad, vävs ihop på att fantastiskt sätt. Språket är vackert och lätt, det är otroligt svårt att släppa boken ens för en liten stund, och platserna är beskrivna på ett sätt att en ser dem framför sig. Det är en viktig bok, sett med min nutida blick, och som släktforskare tillför den ytterligare en dimension. Jag rekommenderar den varmt, och hoppas många tar chansen att läsa denna pärla.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dödergök

Lättläst som ger mersmak

1 december 2018

Så spännande med två separata berättelser som inte vävs samman , saknar beröringspunkt, och där skenet verkligen bedrar. Vågar inte berätta mer om min läsupplevelse då den kanske förstår nån annans, men den här hade jag svårt att lägga ifrån mig = vaknade på morgonen och undrade när jag skulle få chans att läsa lite till.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Smuts

Säger bara - läs!

1 december 2018

Blev tipsad om Katarina Wennstam av en bekant; har sett henne på TV och jag förstår inte hur jag kunnat missa henne som författare! Mycket bra och gripande bok, ibland vill jag bara skrika rakt ut. Läs den, jag hoppas inte du blir besviken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Norr om paradiset

Härligt språk, fängslande story

1 december 2018

Fick denna bok av en slump, kom sen på att jag läst Söder om Helvete tidigare, och denna fortsätter med ett språk jag gillar (skrattar högt ibland) och ett högt tempo. Ibland kanske handlingen är för snabb, nåt segment saknas, men jag går gärna tillbaka i texten för att förstå. Spännande intrig, och ingenting kan bli för osannolikt när det kommer till politik och makt. Nu ska jag skaffa del 1 och del 4.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den sista vilan

Klyschor

1 december 2018

Alltså, nej, jag hade stor förhoppning på denna bok då en bekant sagt den var så bra och kunde inte slita sig från den. För mig blev det nästan från första stund en sån bok som bygger upp nåt (vad?) och som sen inte kan hålla löftena utan blir till en kliché av allt som "ska" vara spännande. Förutsägbart slut en bra bit innan slutet, och att minnas boken i efterhand är ungefär som att titta på ett avsnitt av Miami Vice och försöka minnas det efter två dagar. Ägna tid åt annan bok, eller nåt helt annat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Heroine

Spännande, rysligt och svårt att släppa

24 juni 2018

Lika bra och spännande som de tidigare böckerna av Kallentoft och Lutteman, en berättelse om en fiktiv förort men med händelser som, tyvärr, inte känns alltför långt borta. Svårt att sluta läsa när en kommit en bit in i handlingen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vedergällning

Spänningen håller sitt grepp genom hela boken

12 juni 2018

Har blivit väl bekant med huvudkaraktären, Alex King, och tycker att författaren både har ett drivet språk som jag gillar, och förmågan att väva in flera händelser för ett crescendo.
Rekommenderar starkt denna, och de tre tidigare böckerna av Thomas Erikson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bödelskyssen

Spänningen byggs upp, svårt att släppa boken

1 juni 2018

Jag har sen den första boken jag läste av Mons Kallentoft, älskat hans språk och säregna sätt på vilket han berättar och bygger upp en story. Denna bok kanske inte är så genompräglad av "hans" språk, men det är en otroligt spännande bok som jag knappt kunde lägga från mig, så gott som sträckläste den.
Gillar verkligen karaktärerna, de är så målande beskrivna att jag ser dem framför mig. Rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej