Användarprofil Mariamne / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Mariamne

Antal betyg: 5
Antal recensioner: 3

Mobergland : personligt och politiskt i Vilhelm Mobe...

Lättläst och omfattande

14 september 2020

En heltäckande och detaljrik biografi skriven med oräddhet och respekt. Lättläst trots sitt omfång och har en bra inläsning. En fest för Mobergälskare men även för de som är intresserade av modern svensk historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg

Storstarken med folkviseögonen

14 augusti 2020

En heltäckande biografi om en av våra största epiker, detaljerat, ömsint och rättframt. Ett storslaget verk för alla som vill veta mer om Vilhelm Moberg men även om den svenska moderna historien fram till våra dagar. Tack Jens för en vacker och ärlig beskrivning av en av mina absoluta författare, det var en njutning från start till mål. Rekommenderas till alla trots dess omfång. Lättläst eller lättlyssnad och sprängfylld av kunskap och insikter och ett vemod som är själva livets förutsättning. Vi föds, blomstrar, vissnar och dör. Men Moberg lever ännu kvar i sina fantastiska verk och som person. "Jag är författare. Jag skriver verk. Stora verk." Och det har nu även Jens Liljestrand gjort. Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bränn alla mina brev

Romantisk och spännande

24 juli 2020

Alex är en av de största berättarna som vi har. Så välformulerad. Så avskalad men ändå vänlig. Så lagom långt. Bäst när han själv läser sina alster. Nu ser jag fram emot boken om bröderna. Det bör nog bli en spännande historia.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svärmodern

(enbart betyg)

16 augusti 2020