Du är här: Start / Betyg & recensioner / Allt jag fått lära mig
Betyg & recensioner för

Allt jag fått lära mig (Pocket)

Kundbetyg 4

(195 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Grymhet i Guds namn

BookBeauty, 1 oktober 2020

Skrämmande och mycket upprörande om en uppväxt i en sekt, mormonerna. Boken fick mig att ifrågasätta religionsfriheten. Hur långt kan en fanatiskt religiös, psykiskt sjuk man gå när han utsätter sin kuvade familj för svåra övergrepp, vidskeplighet och andra grymheter utan like? Genom isolering, manipulering, rädsla och våld styr han både sin fru och sina barn.
Jag ifrågasätter dock vissa delar av boken som innehåller medicinsk fakta och mirakulösa tillfrisknanden med örter och tinkturer.
Kärnan i boken är utbildningens mirakel, hur den lyckas få en ung människa att våga ifrågasätta och släppa in andra vägar än den som hon tvingats att gå. Hennes kamp om personlig frihet och utveckling är en lång och smärtsam process som resulterar i svåra val när det gäller hennes lojalitet mot familjen.
Det här är en bok för alla,ung som gammal, troende eller inte. En stark självbiografi.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeväckande

Maud Lindgren, 11 september 2020

En fantastisk historia, sträckläste den. Bra uppläsning. Tara vågar vara helt utelämnande om sig själv och hon kan ge ord åt sina känslor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rolig att läsa men uppenbart osann

Magnus Larsson, 10 september 2020

Intressant skildring av uppväxt i religiöst extrem miljö. Uppges bygga på konkreta upplevelser. Förstörs tyvärr av uppenbara överdrifter och rena lögner gällande till exempel medicinska fakta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej