Valkaman perhe

Valkaman perhe

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Ester Lilieroos, nuori ja kaunis kotiopettajar, ei ensin tahdo lämmetä nimismies Verner Arnoldin lähestymisyrityksille. Verner ei kuitenkaan anna periksi ja hukuttaa Esterin lahjoihin ja huomionosoituksiin. Lopulta myös Ester ihastuu.

Ensialkuun tuoreen avioparin elämä vaikuttaa kuin kiiltokuvalta. Pikkuhiljaa kaikki alkaa kuitenkin muuttua. Verner nimittäin juo, ja humalassa miehestä paljastuu kuin toinen puoli. Pian Ester alkaa pelätä omaa miestään.

Osmo Lajulan "Valkaman perhe" on voimakas pienoisromaani alkoholismista, mielenterveysongelmista ja perheväkivallasta 1900-luvun alun Suomessa. Aihe on ajankohtainen myös tänä päivänä.

"Esterin poskien puna oli kalvennut niinkuin punainen ruusu vaalenee ollessaan auringossa, saamatta kylliksi virkistävää kosteutta. Valkeiden, laihojen käsien selkämyksissä näkyivät selvästi jänteet. Mutta kaunis oli Ester vieläkin. Hän oli kuin hento kukka, jolta suurempi kasvi auringon lämpymän säteen siimestää. Ester odotti ja pelkäsi. Kunhan vain Arnold ei tulisi juovuksissa kotiin."

Osmo Lajula on Otto Lajulan (1874-1935) kirjailijanimi. Lajula työskenteli toimittajana niin Helsingin Sanomissa, Mikkelin Sanomissa kuin myös Kotkan Sanomissa. Hän julkaisi tietokirjallisuutta, proosaa ja näytelmiä.