Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet

Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet

5 stjärnor av 5 möjliga

Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet Jakten på en mördare : ett reportage om spaningsgruppen som löste det omöjliga fallet
(3)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Den sanna historien bakom SVT-serien. Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby.

Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. Boken påminner om en deckare, men här skildras svenskt polisarbete så som det ser ut i verkligheten. Hur fungerar polisens tipshantering och samarbetet över myndighetsgränserna? Hur löser polisen spaningsmord? Och vad händer när medborgarna känner att polisen sviker? Via Per-Åke Åkesson, polisen som löste Helénfallet, får vi uppleva en verklig mördarjakt inifrån.