Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv

Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv

3 stjärnor av 5 möjliga

Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv Stjärnlösa nätter : en berättelse om kärlek, svek och rätten att välja sitt liv
(5)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Amār växer upp i en svensk småstad i en kurdisk familj, med en starkt dominerande far. När han är 18 år beger sig familjen på en bilsemester till släkten i Irak. Det är första gången på många år som de reser tillbaka, och alla har höga förväntningar. Amār är först väldigt glad att återse sin jämnåriga kusin Amina. Men får en chock när det står klart att hans far över hans huvud bestämt sig för att de ska gifta sig.

"Stjärnlösa nätter" är en roman om hur de sega banden mellan fäder och söner, tvinnade av nedärvda idéer om respekt och plikt mot familjen, kolliderar med en ung mans självklara rätt att själv välja sitt liv. Berättelsen om Amār ger läsaren inblick i en för de flesta okänd värld - hederskultur från en ung mans synvinkel.