En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån

En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån

Berättelser från poliser som vågat ryta ifrån

5 stjärnor av 5 möjliga

En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån En svensk tiger : vittnesmål från poliser som vågat ryta ifrån
(2)
Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Det är en illa dold hemlighet att svensk polis har problem. Förundersökningar som läggs ned trots att gärningsmannen levereras på silverfat och friserad statistik har länge uppmärksammats utan att någon egentlig förbättring skett. Varför är det så?

Kanske för att den som försöker förändra situationen tystas till varje pris. Hanne Kjöller avslöjar här en myndighet som lägger oerhörda resurser på att förfölja och straffa poliser som vågat höja sina röster för att kritisera slarv, våldsamhet och direkta lagbrott. I stället för ett tack har de förvisats från arbets-platsen, blivit fråntagna sina tjänstevapen och i ett fall fått en pistol riktad mot huvudet - utan att någon reagerar.

Det är en skakande läsning om hur våra skattemedel slösas och anställda behandlas på ett skandalöst sätt av dem som borde veta mest om vad ansvar och skydd vill säga.