Från barrikaderna till bankvärlden : ett slags dagböcker 1952-1992

Från barrikaderna till bankvärlden : ett slags dagböcker 1952-1992

Provläs den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för e-böcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Som ung ville Björn "Nalle" Wahlroos göra revolution. Men det blev inte på barrikaderna utan i finansvärlden Wahlroos åstadkom den största omvälvningen.

Bankmannen Björn Wahlroos skildrar här sina första fyra decennier från födseln 1952 till 1992, då han lämnade jobbet som vice vd på Föreningsbanken och grundade investeringsbanken Mandatum. Wahlroos bjuder bland annat på anekdoter om sin omtalade, upproriska ungdom. Texten bygger på hans egna dagboksanteckningar.

Efter att ha lämnat den akademiska världen bakom sig var Wahlroos på 1980-talet i full färd med att förnya Finlands finansliv. Här, i den första delen av sina memoarer, beskriver han de omtalade Kouri-affärerna, det nya Nokias födelse och många andra finansstrider. Som 40-åring hade Wahlroos redan gått igenom många livsskeden - en radikal ungdom, en professorstjänst på universitetet och en karriär i bankvärlden. Det var återigen dags att lösgöra sig från det gamla och gå vidare, trots att Finland plågades av lågkonjunktur och framtiden låg höljd i dimma.

Berättelsen är från verkligheten, men har komponenter man kan kräva av en fullfjärdrad finansthriller.
-Svenska dagbladet