Scenens barn

Scenens barn

Uppläst av Kristina Leon
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Den elfte november 1918 tjuter sirenerna. Samma sirener som tidigare uppmanat Londonborna att söka skydd undan fallande bomber betyder nu slutet på första världskriget. För många är det en glädjens dag, för andra har kriget satt så pass djupa spår att ett firande inte är möjligt.

Under en visning av Letty Lacklands senaste film träffas Max Lackland och Theo Caspar. Max sörjer sin bror Tim som stupade i kriget, och Theos egna upplevelser i skyttegravarna gör att inte heller han kan dela folkets glädje. Han hatar kriget och allt det medförde, men kanske kan han hjälpa Max i sin sorg.

När Letty får syn på Theo dras hon till hans vackra och sorgsna uppsyn. Han skulle vara perfekt som huvudrollen i hennes kommande film.

Men Theo bär på en hemlighet, en hemlighet han inte har avslöjat för någon.

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade på flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "Släkten Lackland" är hennes stora genombrott som skönlitterär författare.

Claire Rayners krönika över Lackland-släkten sträcker sig från början av 1800-talet till långt in på 1900-talet. Serien består av 12 delar som både kan läsas fristående och kronologiskt.