Äventyret med julpuddingen

Äventyret med julpuddingen

Uppläst av Mitcho Batalov

4 stjärnor av 5 möjliga

Äventyret med julpuddingen Äventyret med julpuddingen Äventyret med julpuddingen Äventyret med julpuddingen Äventyret med julpuddingen
(5)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Trots att blotta tanken på den engelska landsbygden vintertid fick Hercule Poirot att rysa beslutade han sig för att följa med mr Jesmond och fira en riktigt gammaldags jul på ett gods. Men givetvis fanns det en baktanke med julfirandet. Nyligen hade en mycket värdefull rubin försvunnit under väldigt olyckliga och pinsamma omständigheter och det var av största vikt att allmänheten inte fick veta samtidigt som rubinen återbördades.
Väl framme på godset bekantade sig Poirot med alla julfirarna och mottog samtidigt ett märkligt brev där det stod: 'Ät inte av plumpuddingen. En som vill er väl.'
Vad var det egentligen för skumt som pågick? Och hade det något att göra med den försvunna rubinen?

Agatha Christie (1890-1976) var en brittisk deckarförfattare och världens bäst säljande författare efter Shakespeare med över 4 miljarder böcker sålda på engelska och andra språk. Mest känd är hon för detektiven Hercule Poirot. Tillsammans med Arthur Conan Doyle är hon den som har format deckargenren mest.

---

"Äventyret med julpuddingen', ur novellsamlingen 'Äventyret med julpuddingen' © 1961 Agatha Christie Limited. All rights reserved.

"The Adventure of the Christmas Pudding", from the collection of short stories entitled 'The Adventure of the Christmas Pudding' © 1960 Agatha Christie Limited. All rights reserved.

AGATHA CHRISTIE © POIROT © are registered trademarks of Agatha Christie Limited in the UK and/or elsewhere. All rights reserved.