Gatans barn

Gatans barn

Uppläst av Isabelle Pedone

3 stjärnor av 5 möjliga

Gatans barn Gatans barn Gatans barn Gatans barn Gatans barn
(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Weean har levt på gatan så länge han kan minnas, han är en av de bästa ficktjuvarna i stan och drömmer om att en dag bli gatuförsäljare.

Jesse Constam tillhör stadens elit, men besöker regelbundet området kring Covent Garden för att erbjuda hjälp till de behövande.

En kväll möts Weean och Jesse under våldsamma förhållanden, och snart bestämmer sig Jesse för att ta Weean under sina vingar. Weean får nya kläder, undervisning, och möjligheter som han tidigare bara kunnat drömma om. Om nätterna återvänder han till sina gamla hemkvarter, och lär där känna Lil. Med Jesses hjälp och Lil vid sin sida verkar ett annat liv möjligt. I takt med att Weean blir äldre förstår han dock att hans drömmar krockar med kraven som ställs på honom, och han blir varse att de värsta av svek kommer från de man älskar mest.

Claire Rayner föddes år 1932. Hon är en engelsk författare och även utbildad sjuksköterska. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor har resulterat i ett stort antal artiklar och böcker. Böckerna om släkten Lackland blev hennes stora genombrott som författare av fiktion.

Dramatiska romaner om släkten Lackland.