Bödlarnas gryning

Bödlarnas gryning

4 stjärnor av 5 möjliga

Bödlarnas gryning Bödlarnas gryning Bödlarnas gryning Bödlarnas gryning Bödlarnas gryning
(34)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
En mördare sprider skräck i Köpenhamn genom att uppsöka ensamstående kvinnor och döda dem, som en del av ett sjukt spel. Någon måste stoppa de brutala morden fort, innan fler oskyldiga kvinnor faller offer för seriemördaren

Cecilie Mars har med justitieminister Beatrice Klerkes godkännande intagit kontoret på Köpenhamnspolisen som chef över avdelningen för mordutredningar. Cecilie och hennes team får i uppdrag att lösa fallet och ta fast mördaren. Men snart upptäcker Cecilie att det finns fiender även innanför väggarna på poliskontoret. Någon har grävt fram ett gammalt ouppklarat mordfall där bevisen pekar på Cecilie, och det blir tydligt att någon är ute efter att sätta dit henne. Samtidigt som hon kämpar för att bevisa sin oskuld blir de kvinnliga offren i staden fler och fler.

'Bödlarnas gryning" är den tredje fristående och avslutande delen i Michael Katz Krefelds serie om Cecilie Mars.

Michael Katz Krefeld (f. 1966) är en av Danmarks mest lästa deckarförfattare och har fått fina recensioner och en rad priser för sina böcker. Han är mest känd för sin internationella bestseller-serie om polisutredare Ravn, som har fängslat läsare över hela världen.

Krefeld inledde sin karriär som manusförfattare inom filmbranschen vilket märks i hans hårdkokta thrillers som präglas av en stark framåtrörelse och många överraskande element. Kampen mot det onda och inte minst den personliga uppoffringen i den goda sakens tjänst är ofta en viktig del av handlingen.