Sherlock Holmes äventyr

Sherlock Holmes äventyr

Uppläst av Dan Bratt

3 stjärnor av 5 möjliga

Sherlock Holmes äventyr Sherlock Holmes äventyr Sherlock Holmes äventyr Sherlock Holmes äventyr Sherlock Holmes äventyr
(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
'För Sherlock Holmes är hon den enda kvinna i världen: han kallar henne alltid endast »hon». Jag har aldrig hört honom ge henne någon annan benämning. I hans ögon står hon högt över sina medsystrar - hon fördunklar alla och en var av hela sitt kön. Jag tror ej, att han för Irene Adler erfarit någon slags känsla, liknande kärlek; alla känslor och sinnesrörelser - kärlek i synnerhet - voro främmande för hans kalla, bestämda och utomordentligt väl avvägda karaktär.'

Bland dessa tolv noveller finns några av de mest kända fall som detektiven Sherlock Holmes och hans vän doktor Watson tar sig an. Såsom 'En skandal i Böhmen', där Sherlock Holmes försöker hjälpa kungen av Böhmen att undvika en komprometterande situation och för första gången möter sin like. Och 'De fem apelsinkärnorna', som är en av författarens personliga favoriter av novellerna han skrivit om den ofattbart begåvade brottsbekämparen.

Arthur Conan Doyle föddes 1859 och dog 1930. Han var en skotsk författare och läkare. Mest känd är han för sina böcker om mästerdetektiven Sherlock Holmes och doktor Watson, som han skrev hela 56 noveller och 4 romaner om.