Kost för den psykiska hälsan

Kost för den psykiska hälsan

5 stjärnor av 5 möjliga

Kost för den psykiska hälsan Kost för den psykiska hälsan Kost för den psykiska hälsan Kost för den psykiska hälsan Kost för den psykiska hälsan
(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
I egenskap av vetenskapskvinna tror Charlotte Erlanson-Albertsson på stärkande krafter, och där fyller maten en viktig funktion. Att äta är ett tillfälle för styrka och stimulans, för både kropp och själ. Men maten påverkar oss samtidigt på en mängd sätt, och i den här boken förmedlar hon vad vetenskapen säger om effekten av olika livsmedel på hälsan, beroende på vilket hälsoproblem som föreligger.

Kosten och den psykiska hälsan inleds med en allmän beskrivning av hälsa, smaker och ätbeteende. Därefter följer specifika kapitel om lämpligast kosten vid olika hälsoproblem, som inflammation, influensa, migrän, autismspektrumtillstånd, depression och ångest. Förändringar i kosten ger snabba förändringar i hur vi mår - vi ska ta vara på den hemligheten och den möjligheten.

Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.

Charlotte Erlanson-Albertsson, född 1947, har sedan 1999 varit professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet. Hon har specialiserat sig inom aptitkontroll och hälsosam mat och gett ut ett flertal läroböcker inom aptitkontroll, cellbiologi, fysiologi och medicinhistoria.