Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal

5 stjärnor av 5 möjliga

Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal Honungsfällan : historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal
(29)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Boken är en lyckad kombination av gedigen research och journalistisk bladvändarprosa. Packad med ögonbrynshöjande information och oupphörligt spännande." Sydsvenskan

Våren 2020 plingar det till i en mobil på en redaktion i Stockholm. Ett år har förflutit sedan Uppdrag gransknings avslöjanden om penningtvättskandalen i Swedbank och nu har en underrättelsekälla ytterligare känslig information att förmedla. Den ryska säkerhetstjänsten FSB har under lång tid inhämtat och dokumenterat information om bankens ledning, hävdar källan. Allt börjar med en högt uppsatt chef som köper sex av en lyxprostituerad på Hotel Metropol i Moskva.

Journalisterna Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö har ägnat mer än fyra år åt att granska vad som pågick bakom kulisserna när oligarkmiljarderna snurrade genom Swedbanks konton, händelser som de ansvariga gjort allt i sin makt för att försöka dölja. Snart växer misstanken att Swedbank - den svenskaste av alla banker - systematiskt utnyttjats av FSB och blivit en bricka i Vladimir Putins krigföring mot väst.

Honungsfällan - Historien om Swedbank, Ryssland och världens största penningtvättskandal är en berättelse om svindlande affärer, spioneri och rysk imperialism. Men framför allt en berättelse om den moraliska stormakten Sverige och en folkrörelsebanks brutala uppvaknande till en ny och farlig värld, där naivitet och penninghunger fick förödande konsekvenser.