Hennes iskalla ögon

Hennes iskalla ögon

5 stjärnor av 5 möjliga

Hennes iskalla ögon Hennes iskalla ögon Hennes iskalla ögon Hennes iskalla ögon Hennes iskalla ögon
(47)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Väteperoxiden lösgjorde sig från färgen, frätte på ögonlockens tunna hud, sipprade in under ögonfransarna och klöste hornhinnorna med vassa naglar. Vad var det som hände, var var alla, varför var det så tyst? Känslan av att någon iakttog henne var överväldigande, och i hennes redan så mörka tankar var det inte svårt att också föreställa sig kallt stål mot hennes blottade strupe där hon satt med huvudet hängande över hårtvättstället. Eva-Lena ville skrika rakt ut, men hon blev sittande som förstenad. Skräcken hade gripit tag i henne, kramade hårt om hennes hjärta.

Snön vräker ner i ett fruset Stockholm. Under samma dag försvinner två kvinnor, oberoende av varandra. Den ena under ett besök hos hudvårdsterapeuten och den andra efter en glad kväll med väninnorna på krogen. Bägge lever i till synes ordnade förhållanden, men när kriminalkommissarie Conny Sjöberg och hans kollegor skrapar på ytan av familjeidyllen framträder en helt annan bild. Båda kvinnorna har levt under mental press, och ingen av dem saknar skäl att frivilligt ge sig av. Men den dramatiska upptäckten av en död kropp ger all anledning att tänka om.

Jamal Hamad söks upp av en skugga ur det förflutna. Är det så att hans och Petra Westmans gemensamma liv börjar knaka i fogarna? Tiden hinner ifatt också Odd Andersson, vilket får oanade och brutala konsekvenser. Jens Sandén störs av att hans femton månader gamla dotterdotter drabbas av något som i bästa fall är en olycka, medan Hedvig Gerdin i vanlig ordning vägrar att låta sig störas av någonting. Som till exempel omvärldens och medarbetarnas åsikter. Mitt i denna färgstarka grupp poliser sitter Conny Sjöberg och försöker höra sin egen röst i bruset.

Det onda ögat, den sjätte, fristående boken i Carin Gerhardsens framgångsrika serie om Hammarbypolisen, handlar om fysisk och psykisk misshandel, narcissism och destruktivitet. Och om hur ondska förklädd till kärlek söker sig till de mest sårbara.